懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問大家都會去邊到買孕婦裝呀? 我依家先16週, 但好多衫褲都唔o岩著喇, 去過世界媽媽買 bra 同 un un , 但都幾貴, 想睇下大家有咩平d 既推介~~

聽人講 bossini 都有得賣, 但唔知邊間分店先有呢?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

旺角百老匯側
birth 5.3lbs
1M 7.9lbs ; 2M6D 10.8lbs ; 3M4D 11.5lbs ; 4M8D 13.78lbs ; 1Dto5M 14.7lbs ; 6.5M 16.2lbs ; 9M 16.5lbs ; 10M 17.8lbs ; 13M 19.2lbs

複式洋房

去SOGO奇妮買底底﹐我上個月買$100 - 3條幾好著。

大宅

BK Milk勳章

去旺角中心龍珠買啦~

子爵府

我主要係要買衭, 我係H&M買咗幾條, D款式當然比媽媽世界好好多啦! 我買咗1條工人衭, 減價$150; 1條深藍色牛仔布衭, 減價$199; 1條軍綠色布衭, 減價$175; 1條牛仔衭, 正價$399....

上衫我就係出面買, 其實都好多選擇!!!

大宅

H&M 好似要去到中環先有孕婦裝買, 有D 遠呢~
唔知道荃灣愉景新城果間 BOSSINI 仲有無孕婦裝賣呢??

子爵府

原帖由 faye_ee 於 09-2-9 14:34 發表
H&M 好似要去到中環先有孕婦裝買, 有D 遠呢~
唔知道荃灣愉景新城果間 BOSSINI 仲有無孕婦裝賣呢??

係呀, 只得中環嗰間先有得賣!!

BOSSINI, 好似佐敦, 同旺角都有, 但相比H&M, H&M d 款潮好多, 價錢都差唔多之ma!!

大宅

太古城!

大宅

另外我都在Muji買左好多大碼衫當孕婦裝,穿到生都得!

大宅

我上yahoo到買,不過多數買大肚裙,大概百幾蚊一條,D款靚過MOTHER CARE好多.

大宅

我上yahoo到買,不過多數買大肚裙,大概百幾蚊一條,D款靚過MOTHER CARE好多.

別墅

hi

請問旺角邊處有得買簡單輕鬆連身大肚裙?最好款式唔好咁老土,可否提供幾個地址?

thks

子爵府

原帖由 faye_ee 於 09-2-9 14:34 發表

瑪瑙宮

好媽媽勳章

太子 .... 花園街 (由太子車行個邊入) , 左手邊
地鋪叫 glady's , 唔錯架 ! $ 200 度有交易,
仲有 duck 試上身 tim !!

原帖由 angiebb 於 09-2-9 16:08 發表
hi

請問旺角邊處有得買簡單輕鬆連身大肚裙?最好款式唔好咁老土,可否提供幾個地址?

thks

大宅

唔該哂你地 我今晚會去睇下~~

男爵府

唔好刻意買太多大肚衫(又貴又老土), 我一件都冇買, 剩係買左3條褲同3條un.

買而家興過d鬆身one piece衫, 又平又好睇, 生完都著得返.

別墅

thks
原帖由 chickenwing2006 於 09-2-9 16:42 發表
太子 .... 花園街 (由太子車行個邊入) , 左手邊
地鋪叫 glady's , 唔錯架 ! $ 200 度有交易,
仲有 duck 試上身 tim !!

大宅

由於返工要見人,所以西褲、七分legging、靚牛仔褲就係mother world買,趁有8折先買咋!平均二百幾蚊一條;under就係將軍澳珊珊買左10條,共$480 ;至於上身衫全部都係"娃娃裙",貪生完後都可以著,我多數係灣仔新世紀、銅鑼灣金百利、UNIQULO買。上星期日係銅鑼灣總統商場地下間賣孕婦衫鋪頭(好多BK媽媽介紹)買左2條7分LEGGING係屋企著,$65一條,老闆娘(我估差唔多60歲)又好人,仲叫我唔好買咁多,試過好再返去買,一點也不HARD SELL!講真2條褲都好舒服,睡覺著一流!

大宅

結果我都有o係 bossini 買到牛仔褲, 不過佢特價有好多都剩返大碼~

衫我又唔係好擔心, 暫時都著得落普通果d 闊身衫, 娃娃衫~ 係褲麻煩d 囉~

禁止訪問

回覆 # 的文章

首頁

尾頁

跳至