論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

請各位比d意見
印印今年8月將會到2年期啦..
佢既表現可以接受 但又時又太令我勞氣同唔聽話
1) 佢湊阿囡都不錯 仲好鍚佢 (出世到現在) (佢好鍾意小朋友)
2) 清潔打理間屋 可以既….(好過冇做law)
3) 成日都講電話 仲有朋友揾上門 而且我屋企電話都比埋朋友
4) 晏晏都唔起身 (有時成9點先起身) 下午仲成日走去瞓
初初我見佢湊阿囡冇覺瞓辛苦 叫佢下午可以小休一下
但而家阿囡夜晚都好乖 同佢講過 但一星期後又來過 要不斷提醒
5) 唔洗佢煮飯 (去我媽媽度食 只有洗碗同清潔掃地)
6) 成日教完佢做唔明又唔問 講極叫佢唔明要問
7) 有時屋企d野無啦啦爛或壞 佢一定話唔知
8) 成日黑我老公面
9) 食飯好慢又嘆 (開飯左佢跟手就食 – 自己係茶几度食) 可以食半個鐘 但我地成台人5-6個 差不多食完
10) 一日去2次大大 沖涼時間可以接受 (30-60分鐘連洗自己衫)
11) 成日叫佢唔好食熱氣野 攪到一面都是 仲有食吉仔食到好陣味

大家話仲同唔同個印印續約
歡迎參觀我的個人網頁

大宅

擺明衰野多過好la, 我實踢佢去太空漫遊!!!:;pppp:

別墅

NO.........!!!!!!

大宅

唉 ...
尋日上午(11點幾)阿囡仲係廚房爐頭辣親2隻手指
佢仲冇即時通知我
只是我阿媽去我度發現到(3點幾)打比我
我問返佢佢話阿囡自己入去廚房
佢就係廚房洗野 一時發現唔到 (我有d唔信)
叫佢解釋 只是冇出聲
我問佢想我點 佢話太太想點就點
激死我...

真是心痛死我呀!!

歡迎參觀我的個人網頁

洋房

let her go lar.

禁止訪問

伯爵府

No need to stay...

洋房

你女女無事呀?咁多衰嘢,叮得啦!唔好留啦,只會越做越差。

侯爵府

我個工人一直我以為佢表現唔錯
學野快, 煮野教左幾個月都ok
算自動波
但係, 最近99來過, 同d街坊八起
先知佢幾個月前去公園經常唔理我個仔
由得佢爬高爬低, 更試過整親個咀
當然, 我當時問佢我個仔做乜整親
佢就唔會話係佢疏忽
跟住又俾d街坊話佢日日唔知同埋d鄉里係屋村度留連...
唉, 真係有d傷心....

即刻叫左agent打電話俾warning佢
話佢聽, 佢湊唔好我個仔我會換人
另一方面就已經搵定agent揀過第二d工人俾我....

有時我會覺得炒唔落手...
但係, 佢咁對我個仔....
在人前人後, 佢又表現到好積極同錫我個仔
但係, 原來事實發生左咁多事...

所以, 有時真覺得唔好睇表面...
有些工人好識做戲

洋房

原帖由 青青河邊草 於 09-2-10 20:37 發表
我個工人一直我以為佢表現唔錯
學野快, 煮野教左幾個月都ok
算自動波
但係, 最近99來過, 同d街坊八起
先知佢幾個月前去公園經常唔理我個仔
由得佢爬高爬低, 更試過整親個咀
當然, 我當時問佢我個仔做乜整親
佢就唔會 ...

do need to sad , now i understand , many yanyan also like that , hope next time I can get a good helper.

大宅

我阿囡好硬淨架
整到個時痛極都是喊兩聲

但我見到佢2隻手指仔d水泡泡 (指公同食指)
就痛死我倆公婆呀!
同bb洗傷口時見佢d眼淚不斷流
沖涼又痛到唔想沖 (平日好鍾意沖涼架)
唉...

原帖由 yauyauyanyan 於 09-2-10 20:26 發表
你女女無事呀?咁多衰嘢,叮得啦!唔好留啦,只會越做越差。
歡迎參觀我的個人網頁

侯爵府

醒目開學勳章

唉.............佢明知個細既入左廚房都唔聲番個細既出廳, 呢一點都已經係萬萬不能啦......

加上........佢都講到出口話你想問就點.........即係唔怕你炒佢啦.....咁都唔怕無左份工, 你認為佢會做得好咩??!!

博個新架啦, 否則, 續完約可能仲衰到時你仲side錢!! 或亞女下次又入廚房........又可能有意外發生啦.

細路一定唔可以俾佢入廚房的, 一入慣了....就好麻煩啦. 始終有時大人都會去下廁所咁, 一唔留神佢入去玩火or look親就大年事啦!!

原帖由 bbautumn 於 09-2-12 00:08 發表
我阿囡好硬淨架
整到個時痛極都是喊兩聲

但我見到佢2隻手指仔d水泡泡 (指公同食指)
就痛死我倆公婆呀!
同bb洗傷口時見佢d眼淚不斷流
沖涼又痛到唔想沖 (平日好鍾意沖涼架)
唉...

...

大宅

所以今次我決定唔再鬧佢
自己靜靜起革命
歡迎參觀我的個人網頁

首頁

尾頁

跳至