自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

heily123 發表於 17-9-10 16:02
沙田河畔花園德美壽司,星期日無得book位只可walk in 我們一行大大小小共7位,我屋企人早我們10分鐘到,由 ...

仲有幾耐.....你叫佢點答你

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

沙田河畔花園德美壽司,星期日無得book位只可walk in 我們一行大大小小共7位,我屋企人早我們10分鐘到,由 ...

大枱從來都係不受歡迎。
我試過去「茶木」食飯要大枱,待應叫我號碼問我拆唔拆枱。
我話想一家人食。
佢話佢地冇大枱,只有細枱,一係拆,一係等一個鐘以上,要比其他細枱入晒才可幫我做大枱。
冇大枱,但有大枱號碼比人選擇,我唔知呢間餐廳是什麼邏輯!
不過屋企人想食唯有就比佢玩一個鍾,所有比我遲到既細枱入晒才幫我安排。
我覺得服務態度真係頂級的好!!!雖然佢既多士真係好好食,但我都唔想再去。

男爵府

算啦 佢識得講野好聽d就唔會做樓面 而係做老闆 我每次遇到呢d事都咁同自己講調節心情 星期日一家人開心食飯唔好為呢d事嬲

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我覺得而家好多待應都係咁,佢打份工,幾多人去食佢份人工都係得咁多,而且要等位即是唔驚冇客啦。

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

多人的話,我們一定揀有得訂位先去食

男爵府

其實佢都答得好老實,如果超過4位食去呢類舖頭,真係最好開晚市就去,或者17:4 5 - 18:00 就去,通常唔使等。

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

佢又比較直接D嘅。

有長輩,會找間可以訂位嘅,否則提前食,午歺就12点,晚餐就6点。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

mcdullyiu 發表於 17-9-10 17:41
雖然講得難聽左d。但係事實喎。我屋企5個人食野唔想等。經常都12點至12點半就到。唔係的話等大檯就經常要等 ...

有老人家, 11點半就差不多.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

子爵府

MommyPanel勳章

Ashleycorina 發表於 17-9-10 21:16
呢間態度係衰。
有朋友住附近,有次平日夜晚去探佢,四個人咋。朋友打去book枱已態度唔好,又話無得book... ...

我同你有相似經歷,不過唔係態度差,而係佢地唔識做。

果陣我地2個人要等位,入面咁啱坐滿曬,等等下有pair情侶一到埗就安排到有位,我地2個人就係出面乾曬係度等,完全無人問過我地要唔要位,嬲得滯就轉左去附近酒店日本餐廳食。

禁止訪問

複式洋房

回覆樓主:

冇辦法啦,宜家個個都打份工心態,又唔係自己生意使咩咁好態度,最多咪轉工

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

阿妮啦妮 發表於 17-9-10 19:52
因為你問了一條無辦法回答的問題.

一間餐廳滿坐, 只有人埋單才會有位.

yes

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

我去過果度一次食嘢,有成十二三人,之前打去問過無得book...佢哋都話星期日好多人,一係早嚟5點幾易等位啲。我哋聽佢建議,六點前全部到齊。等一陣就有位。
其實佢只係講出事實,可能語氣上唔好聽。
不過,講真,我個人覺唔係話超低食囉。

大宅

你肯定好少去食,係常態嚟㗎,恃寵生嬌嘛!無辦法,鬧完照排照食,無後果,我都惡啦
del by bk

珍珠宮

回覆樓主:

竟然會有jm覺得無問題?做餐飲業服務業,就算講事實係唔係都可以修飾下呢?雖然唔係話客人大晒,但我覺得對方態度好有問題喎

男爵府

其實人地好難答...下次不如問: 請問7位大概等幾多張檯呀?咁呢D有數據一望個表就答到你!

公爵府

佢講事實 只是唔夠圓滑 唔會嬲

男爵府

15週年勳章

宜家D侍應做得太辛苦 都理解既....

男爵府

呢間野唔太值得專登入去食囉! 初開嗰陣都ok而家麻麻......

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

heily123 發表於 17-9-10 17:22
其實係佢態度問題,我明白地方細要等位,如果佢答我人客岩岩坐低,我會選擇叫屋企人轉去第二度食,佢叫我唔 ...

唔識做,老人家企唔耐,搬兩張椅坐住等

首頁

尾頁

跳至