自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今日(10/9)下晏,去咗土瓜灣炮仗街嗰間“誠匯找換店”換錢錢,我都係第一次去呢間店舖,我用人仔470換港紙,佢竟然話比我聽港紙490蚊,我當然唔換啦,當我傻的嗎,定佢覺得我個樣好好呃呢,人仔470 換港紙490,呃我都唔好呃得咁離譜呀,以我所知,係有d找換店唔夠500蚊,個rate係差d,唔係差咁遠嘛,所以,我越諗越嬲,嬲到我食完飯都落返去炮仗街,影低佢間店舖 及 係度要表一表揚佢囉,各位要換錢就諗清楚 及 真係要搵間相熟換囉

琥珀宮

老人家家 發表於 17-9-10 19:33
今日(10/9)下晏,去咗土瓜灣炮仗街嗰間“誠匯找換店”換錢錢,我都係第一次去呢間店舖,我用人仔470換港 ...

佢冇show牌價咩

男爵府

mandy952 發表於 17-9-10 19:36
佢冇show牌價咩
有 show 837, 但以我所知, 有d找換店唔夠500蚊, 個 rate 係差d, 但唔係差咁遠囉, 所以,呢間店舖係咪要表一表揚呀, 打開門咁做生意囉.

侯爵府

回覆樓主:

明買明賣有咩問題?又無呃你

大宅

回覆樓主

唔夠500係咁,你可以唔換去銀行嘅,又冇必要咁嬲

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

老人家家 發表於 17-9-10 19:48
有 show 837, 但以我所知, 有d找換店唔夠500蚊, 個 rate 係差d, 但唔係差咁遠囉, 所以,呢間店舖係咪要表一 ...

你意思係...你兌換番港紙唔夠$500,所以個rate無837對嗎?

因我間中去呢間換,我都驚比人揾笨都唔知

珍珠宮

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 熱血勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

Waiwaibabyo 發表於 17-9-10 20:09

我都試過,
佢D字好寫,話唔夠500元,唔同匯率。
我蠢左,換左。

男爵府

freshrose 發表於 17-9-10 20:07
明買明賣有咩問題?又無呃你

我當然無換啦,無換未無呃我囉。明碼?何來明碼呢?如果佢算我839,就係叫明碼,佢而家任佢算嗯。

男爵府

feclagnes 發表於 17-9-10 20:17
你意思係...你兌換番港紙唔夠$500,所以個rate無837對嗎?

因我間中去呢間換,我都驚比人揾笨都唔知

我意思是換任何錢都好,要500以上算,即最低消費,所以,小心中伏。

男爵府

Waiwaibabyo 發表於 17-9-10 20:09

今日銀行休息,所以,諗住無咩所謂,找換店差不多啫,點知重差過銀行囉,嬲係嬲打開門咁做生意囉。

別墅

我有一次係土瓜灣換800元人民幣,數完8張,回到家發現其中一張是港幣。

伯爵府

洪雪泥 發表於 17-9-11 06:09
我有一次係土瓜灣換800元人民幣,數完8張,回到家發現其中一張是港幣。 ...
咁都得?所以錢銀要當面數清楚、睇清楚, 今次當教訓!

首頁

尾頁

跳至