論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

julilee 發表於 18-8-23 21:13
又係我,我姐姐今日去左renew passport,話28/8 星期二可以拎,想問你知唔知姐姐可以係星期日先去拎呢?
...

我不知呀。我印姐好細膽的,一定跟領事館寫的日期去,寧調假。(我也不敢搏,不想再煩)

星期日我不知了。我姐姐剛剛說,她朋友,遲點去拿passport 無問題。(她也不知星期日可不可拿)。

但最好問領事館。或者這兒有經驗的jm答。我真的不知。

水晶宮

hker 發表於 18-8-23 22:06
我不知呀。我印姐好細膽的,一定跟領事館寫的日期去,寧調假。(我也不敢搏,不想再煩)

星期日我不知了 ...

上星期日見印尼領事館有開, 有印姐姐入去, 但就唔知係咪可以去拎passport.
天空之城, 快樂之地

水晶宮

julilee 發表於 18-8-23 21:13
又係我,我姐姐今日去左renew passport,話28/8 星期二可以拎,想問你知唔知姐姐可以係星期日先去拎呢?
...

工人當時自己唔問領事館??不如你叫佢自己打電話去領事館問, 畢竟佢已經係成年人, 自己本 passport 事宜係唔應該由老闆代佢费心。

大宅

birdbird 發表於 18-8-24 09:05
工人當時自己唔問領事館??不如你叫佢自己打電話去領事館問, 畢竟佢已經係成年人, 自己本 passport 事宜係 ...

明白,但佢第一次renew ,同埋佢成日都唔明我講咩,好花時間同佢溝通,佢連機票都唔識講,無論中英文都唔識,所以真係好難靠佢,我自己搞更快

首頁

尾頁

跳至