跳至

首頁

尾頁

別墅

熊貓女成日用手指抓面, 個傷口結疤後又再抓, 又流血, 又冇埋口...用膠布又抓開, 點算?

大宅

熊貓女做咩搞到o甘呀,係咪呢排天氣轉得快塊面仔乾呀,因為先排肥淇都難腳呀,個大脾生咗好多粒粒好鬼勁,我呢個亞媽就無帶肥淇睇醫生,只係買D cream搽咋,又好彩俾我搞點咗,因為我覺得皮膚o既問題唔需要一定睇醫生除咗好明顯見到有發炎或者其他自己搞唔點o既情況,你不如睇o下要唔要轉o下D護膚品俾熊貓女用啦。

別墅

佢手多多, 成日抓面. 攪到有一粒痂

大宅

原帖由 fattyangela 於 09-2-10 23:04 發表
熊貓女成日用手指抓面, 個傷口結疤後又再抓, 又流血, 又冇埋口...用膠布又抓開, 點算?

搽d cream 等佢無咁乾, 唔乾唔痕唔會抓喇,

好快好返, 但佢仲係好令女呀!!

天生一對大電眼,仲有立體 4D 勁長鬈捷毛 HAHA  ~
Welcome to PY's Blog      

大宅

siu fong acts the same as well. once I gave her the doraemon bandage, she likes it so much. i told her it looks pretty on your face and she stop scratching it...not sure if it helps.

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 爸B勳章

之前哲哲2號都係咁, 大脾, 手臂都乾燥到生咗好多粒粒, 又好鬼痕, 起勢抓, 之後我每日幫佢搽好多d cream, 一日起碼幾次, 情況有所改善, 但而家又到捽眼, 唔知係咪天氣乾燥, 捽到隻眼紅哂, 腫哂, 但眼無得搽cream, 都唔知點算!

大宅

可能天氣轉暖又濕, 家陣空氣質數又差搞到有點敏感
或是平時的cream在轉天氣時不適合? 不如轉用另一牌子的cream, 上次我睇兒科時, 醫生話可用physiogel, 佢抓面珠可能有點癢, 可以幫熊貓女塗點baby oil或Smith's Rosebud, 或者有些護膚品既oil係全天然, 都可以幫熊貓女塗面珠.

希望有幫助啦~

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

幫佢扮懵面馬騮女

依幾日天氣暖D, 應該冇咁乾啦, 或者等佢訓左幫佢搽D藥水, 唔好貼膠布, 快D好架

原帖由 fattyangela 於 09-2-10 23:04 發表

首頁

尾頁

跳至