自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

兩母女真係死得好怨枉, 希望依家寅相大白, 佢地可以安息。
3名子女, 以後都唔知點面對呢件事, 好可憐

珍珠宮

cashdollar 發表於 17-9-14 16:44
生小朋友唔代表有幾愛, 只係唔避孕都會有機會出現嘅結果.

DIANA 夠生2個仔, 唔通查查又愛佢咩?? ...

做女人好冇保障,由其ftm

公爵府

ingong 發表於 17-9-14 16:52
婚姻點止一場賭博, 簡直係賭命

係,原來孌心,離婚冇贍養費也未算慘,最慘是可以命都冇埋!

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

newbiee 發表於 17-9-14 15:43
曾經相愛, 最後要將對方置之死地 真係好唏噓
係囉....就算冇哂愛情, 當初都係相愛先結婚架嘛!結佐咁多年, 仔女都4個啦~ 冇愛, 都有感情/親情卦。
點可以咁毒辣????!!!

Childhood is journey, not a race.

大宅

回覆樓主:

農歷7月先破案,天網灰灰

珍珠宮

回覆樓主:

分身家唔關在職全職媽事,就算個老婆有返工,離婚都可以收贍養費。

再者,做ftm 覺得無保障就唔好做。

翡翠宮

畀面勳章

除左不想分身家外,也許也擔心老婆將佢同助理的婚外情揚出黎,大學入面搞d咁既野,分分鐘連事業都保唔住。
日日是好日

珍珠宮

畀面勳章

有學歷, 有高收入, 有社會地位, 擁有咁多, 機會成本咁高, 都要去犯案, 只因為佢認為一定可以過到骨, 稍為諗下風險, 都會卻步, 所以呢位教授令人心寒既原因係, 佢一心要殺人, 仲會認為佢一定無事, 有學識都無用, 無人格己經輸哂

男爵府

我咁諗, 有d野叫做"招致殺身之禍", 可能之前有人話過要將個男人既婚外情揚出去!

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆 Gmama 的帖子

唔止自己無命, 一個女陪葬, 其餘子女家破人亡, 終生活於陰影之下好難再信人, 尤其至親

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

講出真相未?佢點解要殺老婆同女?

侯爵府

回覆樓主:

羅嘉良吾再愛老婆, 佢比晒香港的物業佢同個仔,自己重新開始,反而顯得佢有情有義。

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

諗起反社會人格障礙

翡翠宮

ivory0915 發表於 17-9-14 16:41
婚變

子爵府

Jane1983 發表於 17-9-14 15:52
老婆無做嘢,4個讀緊書的仔女,一個讀大學3個國際學校,會係一個好貴的離婚。但個男人管唔住自己,出軌仲殺 ...

唔知點解可以落到手,許太有冇晚晚揾佢同小三

公爵府

小肥兔 發表於 17-9-14 17:39
有學歷, 有高收入, 有社會地位, 擁有咁多, 機會成本咁高, 都要去犯案, 只因為佢認為一定可以過到骨, 稍為諗 ...

是真正人渣敗類!

公爵府

一人之下 發表於 17-9-14 18:11
羅嘉良吾再愛老婆, 佢比晒香港的物業佢同個仔,自己重新開始,反而顯得佢有情有義。
...

呢d才是有人性!起碼也知自己唔啱,也肯承擔責任

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

計算,有d人就係精於計算,太過計算,好在天網恢恢..................

其實佢老婆都叻架,未做ftm前,係响投資公司做,幫人投資架。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

大宅

美小姐 發表於 17-9-14 17:23
農歷7月先破案,天網灰灰

我都諗到呢樣...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

Gmama 發表於 17-9-14 15:31
其實諗起也心寒,莫非真是有人怕要分身家,及以後要比贍養費比前妻,以至有這個結果?因為教授在職,有收入 ...

可能未必是因為分身家。 免得妻子糾纏也有可能。

首頁

尾頁

跳至