跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

得知其他媽媽會已經開始籌備2歲生日會...

大宅

咁快 , 仲有半年喎 , 不過一定要攪呀 !
http://hk.myblog.yahoo.com/chanaggie/
有空請來逛逛喔 !

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

可惜亞女兩歲生日我地唔喺香港啦...
如果8月尾尾尾攪我先可以join到呀~

大宅

好媽媽勳章

因為我有朋友都係07年媽媽...佢地話我知佢地既媽媽會已經搞緊2歲生日會...

大宅

邊到媽媽會呀.......

原帖由 tungtsz 於 09-2-13 11:54 發表
因為我有朋友都係07年媽媽...佢地話我知佢地既媽媽會已經搞緊2歲生日會...

大宅

好媽媽勳章

07年5,6,7月既媽媽會都搞緊喇...

大宅

可能大家最近都比較忙無人有時間攪

禁止訪問

複式洋房

好似真係早咗啲咁喎...不過我都好期待

別墅

我都好其待呀....因為我地既小朋友又大一歲啦

大宅

要攪一個大型生日會認真唔容易 , 要搵地方 , 要搵 sponsor....
勞心勞力 , 又可能吃力不討好....
真係可以付出大量時間既 mami 至會去攪 .
http://hk.myblog.yahoo.com/chanaggie/
有空請來逛逛喔 !

大宅

好媽媽勳章

同意...搞個活動已經唔容易...何況個活動仲要照顧埋小朋友...而且涉及錢銀問題...如果唔團結+合作...做搞手既媽媽們真係好辛苦...

原帖由 亨仔媽咪 於 09-2-19 18:50 發表
要攪一個大型生日會認真唔容易 , 要搵地方 , 要搵 sponsor....
勞心勞力 , 又可能吃力不討好....
真係可以付出大量時間既 mami 至會去攪 .

民房

我今年都好想同晉晉參加生日會, 好期待呀!

大宅

原帖由 sandrababy 於 09-2-21 02:31 發表
我今年都好想同晉晉參加生日會, 好期待呀!

我bb都叫晉晉,8月22日又在queen mary born.我都好期待生日會.

民房

HI!你記唔記得我呀?我咪就係住香港仔報讀左深灣軒啟思果個晉晉嘅媽媽囉!

原帖由 violetbb 於 09-2-22 12:06 發表

我bb都叫晉晉,8月22日又在queen mary born.我都好期待生日會.

別墅

i want to join also... :-P

別墅

我都想呀.因上年參加咗,但當日呀囡病咗冇出席.好在都有寄番一張有生日咭給我(係join 左個 party d bb 的相做出來的).個搞手都好有心機.

大宅

好媽媽勳章

溫馨提示: 這文章只是個人意見/提議...並不是0708生日會活動內容...請勿誤會...希望大家見諒!

如果只有我一個人係無可能搞一個大型生日會...

有無媽媽可以義務幫忙做搞手...最好至少有4-6位媽媽可以參與...大家先可以分工合作...坦白講:如果係要Book場地...搵贊助既生日會...我唔識搞...全無經驗...

知道其他媽媽會...搞1日遊...48位或以上可以包團...呢個提議可以考慮...因為只要各位有興趣...報名後確定人數...再入數給搞手們...之後搞手們可以將全數交給旅行社...全程由旅行社安排...收錢作實後...收據可以張貼在網上給大家確認...(此方法可以避免有家長報名交費後...需要取消及退款問題...因為旅行社收取費用後...應該不會退還有關款項...各位家長可以考慮清楚才報名...避免有不愉快事件發生)...各位參加者到時只需要出席參加活動...搞手們可於午餐時間安排切蛋糕/影大合照等等...

旅行團參考資料:
http://www.hta.com.hk/

複式洋房

原帖由 tungtsz 於 09-2-27 17:34 發表
溫馨提示: 這文章只是個人意見/提議...並不是0708生日會活動內容...請勿誤會...希望大家見諒!

如果只有我一個人係無可能搞一個大型生日會...

有無媽媽可以義務幫忙做搞手...最好至少有4-6位媽媽可以參與.. ...

首頁

尾頁

跳至