自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我有甲抗的, 我想請教下有依種病既 bk 朋友, 係咪都係食綠色果隻甲狀線藥, 我想問下你地食左有咩反應、效果?同埋醫生好似話會影响白血球同埋個肝, 唔知我有無記錯!請各位賜教賜教, 唔該晒各位!!

我食左個幾兩個月, 早兩粒, 晚兩粒!
依個星期, 發覺自己身形好似脹左咁,尤其個肚腩, 個胃有 d 頂住, 好多胃氣!
好快肚餓、大食既病徵無左!
手震減少左好多!
氣喘問題改善左!

伯爵府

我以前都食過,但冇你d病徵喎,只係肥左好多囉~

影响白血球同埋個肝禁個醫生又冇講過喎~

別墅

Www.thyroid.com

侯爵府

原帖由 旻旻豬 於 09-2-11 17:00 發表
我有甲抗的, 我想請教下有依種病既 bk 朋友, 係咪都係食綠色果隻甲狀線藥, 我想問下你地食左有咩反應、效果?同埋醫生好似話會影响白血球同埋個肝, 唔知我有無記錯!請各位賜教賜教, 唔該晒各位!!

我食左個幾兩個月, 早兩 ...

我之前食過~

你有以上反應,到下次臨覆診前1星期抽血,到覆診時,醫生如果知你度數正常,會慢慢減藥~

置於肥左,係唔關藥事,因因你食大左個胃,而d藥影響你新陳代謝正常返,無甲狀腺高果時咁快,所以會肥~

食藥要係某一個差不多時間食,唔好記得先食或尋日朝早食,今日夜晚食...

跟住醫生會同你慢慢咁停藥,係停藥1.5年期間,每2~3個月要服診一次~

但相反甲狀腺高持續,會+藥,如無效,要食碘水,但食完碘水14日內要自我同10歲以下小朋友及孕婦隔離~(嚴重要入院隔離)食碘水後要終身覆診~

我食左2次,e+相反甲狀腺低......

首頁

尾頁

跳至