懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

雖然我而家只係19wks, 但我上胎開刀,c+都話有60%可以順產,但如果最後都係唔得,就要緊急開刀,我已經決定左唔去c+生,因為費用實在太貴.
上次去產檢,廣華e生知我上 胎開刀,佢都有提過到30wks左右,會問我想開刀定順產,我自己傾向順產,因為上次開刀實在太痛,太辛苦.
有冇人知道,廣華如果順產唔得,要開刀,會唔會是旦開定會係舊傷口度開? 我怕係怕佢到時打直幫我開...........

複式洋房

點解你唔問下 E 生,不過我都系在廣華生,D 助產士話佢地唔主張開刀,我一開始個胎就低,都係去到 30 week 決定要唔要開刀,點知個顧問 e 生話唔使驚個胎升高左,應該唔使開刀! 仲有10 日左右就到預產期,但我個胎真係低,去到邊 d 人都話我個胎低..... e 家等生仔...

原帖由 939A 於 09-2-11 18:20 發表
雖然我而家只係19wks, 但我上胎開刀,c+都話有60%可以順產,但如果最後都係唔得,就要緊急開刀,我已經決定左唔去c+生,因為費用實在太貴.
上次去產檢,廣華e生知我上 胎開刀,佢都有提過到30wks左右,會問我想開刀定順產,我 ...

子爵府

廣華係舊傷口到再開架...
我第一胎係浸會生...第二胎係廣華...都唔係好痛
原帖由 939A 於 09-2-11 18:20 發表
上次去產檢,廣華e生知我上 胎開刀,佢都有提過到30wks左右,會問我想開刀定順產,我 ...

大宅

我07年係廣華生,係緊急開刀,都係打橫開架.
我12:30到醫院,阿女13:00攞咗出黎la!
咁危急嘅情況下都係打橫開,雖然條疤係長d,但真係多得廣華d醫生姑娘救番我兩母女.
所以唔使咁擔心,有咩唔明到產檢時再問下醫生啦!

大宅

thanks咁多位回覆.

我都唔知點開口問e生,一問又怕佢地以為我傾向開刀........但上次真係好痛.......

噚日照完結構,e生最後講 :個胎盤都幾低下......遲d等32wks再照多次,不過多數都會升反上.......令我更加擔心

首頁

尾頁

跳至