自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

(1) 細個熨衫,條嚴蛇係手柄位,拎起左立刻放低,以後一拎個手柄位都望吓先拎

(2)上網睇到有人見過,飲筒內有小強,以後每次用飲筒前都向裡面大力吹一下先用

伯爵府

大曱甴超級恐怖,見到魂魄也被㸱鈎出來。乜位置出現過,就成日對這位置有恐懼

男爵府

回覆樓主:

ex boss同李司棋有8成似
電視見親李都覺得恐怖

Whitechocolate    發表於 17-9-21 17:16

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

就死時,聽到救護員鬧診所嘅醫生無人性,入到急症室,聽到大啲嘅醫生鬧另一個點解要配血,上到病房聽到姑娘幫我整嘢,聽到醫生同我老公講要即刻做手術。入到手術室聽到麻醉科醫生同我講佢個名.....做完手術聽到屋企人叫我個名。
好彩我救得返。但自此好恐懼坐救護車。

男爵府

KTKTKT5 發表於 17-9-21 08:43
(1) 細個熨衫,條嚴蛇係手柄位,拎起左立刻放低,以後一拎個手柄位都望吓先拎

(2)上網睇到有人見過,飲筒 ...
淨睇都有陰影呀
試過無著鞋踩死左大強......果種感覺而家都仲記得

亞媽買旦爆左唔知,無放雪櫃
唔知放左幾耐索到有陣怪味,搵唔到源頭

有日同細妹整定D送,要用旦...就0係果個位羅啦,揭開個膠袋望到,怖滿一堆堆白色小蟲
真心嚇到顛><.......

仲有太多不能盡錄

大宅

回覆樓主

新世紀條大斜路入左後波踩油。。。自此好怕坐車行斜路同溜後

男爵府

Onlok 發表於 17-9-21 08:55
就死時,聽到救護員鬧診斷醫生無人性,入到急症室,聽到大啲嘅醫生鬧另一個點解要配血,上到病房聽到姑娘幫 ...

點解會鬧醫生冇人性既?

男爵府

回覆樓主

因為發生好多次意外!所以未克服到!

坐小巴,巴士每次坐車都要預好耐時間平衡心理!
(有時早一晚要預備,有時臨出門都突然緊張到甩底唔岀)
地鐵到而家都未敢坐

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

細細條的粟米仔,我唔會食,細個時嫲嫲過身,大人擺咗碗齋咁嘅,上面有粟米仔

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

starrykarrie 發表於 17-9-21 08:57
淨睇都有陰影呀
試過無著鞋踩死左大強......果種感覺而家都仲記得

我係細個住公屋,環境一般,著鞋時一腳伸入去嚇親強哥,佢狂奔,我尖叫

我99在家中暴斃(簡單講就係暴斃)。成日好擔心我會唔會好似佢咁,個心有事check都check唔到,未睇到仔女大就咁突然c左

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

小時候同父母去冬菇亭食飯,腳掂到地,fing甩左對藍白布鞋,食完飯一穿番對鞋,大強喺入面,嚇到喊,到依家仲好記得,自此無論咩強都驚餐c

大宅

細個飲左一啖酸左既維他奶
到宜家我起碼30年無再飲過一啖

子爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

細個估計係跟阿媽去茶樓飲茶太多,個腎有事成日要去政府醫院check ,有一次姑娘攤開我心口露出兩個乒乓波仔(我已經10歲啦)叫我等醫生過嚟聽呼吸,嗰個年代嘅診症室冇私隱,會有好多姑娘出出入入,又有男䕶士,又有其他病人經過,好繁忙似街市,我個心不停卜卜跳,等左好耐,阿媽又覺得冇問題喎,我只可以用對小小手遮住,自此我發誓一定唔再去公立醫院

子爵府

回覆樓主:

阿媽喺第一代地獄女廚神,李錦亂嘅師姊,煮嘢食亂咁嚟。她學人整白果糖水,痴線,滿一半碗白果,腐竹都無多條又無咩糖水,就咁要細路仔嘅我生吞,當食飯咁扒嚟食

lailaiha    發表於 17-9-22 09:00
Whitechocolate    發表於 17-9-21 17:17
twc729    發表於 17-9-21 10:13

男爵府

Onlok 發表於 17-9-21 08:55
就死時,聽到救護員鬧診斷醫生無人性,入到急症室,聽到大啲嘅醫生鬧另一個點解要配血,上到病房聽到姑娘幫 ...

發生意外嗎?

男爵府

Lukeung 發表於 17-9-21 09:23
因為發生好多次意外!所以未克服到!

坐小巴,巴士每次坐車都要預好耐時間平衡心理!

咁你點去遠的地方?

子爵府

目前:

1) 回家 - 因為家裡有個情緒病人,天天找事鬧,根本無從捉路,哪點小事哪句說話會惹到佢。但家不又不得不回,責任如山,每次跨步入屋都如同受刑。

2) 叫起床 - 同上。叫得醒,固然先一場大脾氣; 叫不醒,更慘,到佢訓夠肯醒時話你冇叫過佢,累佢 missed some arrangement,瘋了一樣。

子爵府

回覆樓主:

除了白果,就係魚。
我細個體弱多病,食西藥食得多個人好散,我阿媽聽街坊講,煲木瓜大眼雞湯飲,正氣喎。她好有耐心和決心整整一年,每天都煲嚟俾我飲,煲了湯嘅魚肉當餸飯,豉油都無滴呀陰公,難食過撈猫飯。自始,我呢世都唔食魚,但很可怕,我奶奶最鐘意煲魚湯,明知我唔飲,都迫我喺佢面前飲 ,飲完,我會靜靜入廁所嘔返出嚟。
所以,魚和白果,諗起陣味都反胃

男爵府

爸爸係我讀小學時因病走左, 佢走個日我要番學, 小息後排隊準備上班房, 我黎遠見到一個學校主任朝我方向行緊過黎, 我當時心諗"死勒死勒, 佢係黎搵我架", 點知佢真係停係我班隊叫我出黎, 問我"你爸爸係咪入左醫院呀?", 原來爸爸情況緊急, 一個親戚黎接我去醫院.

自此好驚上上下堂有人走入課室, 通常係校工搵老師, 佢一敲門我個心就好似玩過山車咁有好強既離心力, 好驚好驚, 心諗"死勒死勒, 佢係黎搵我架"...

到依家廿幾年, 番番下工收到呀媽電話都有呢種莫名既離心力....

TRUBIMA    發表於 17-9-21 12:49
twc729    發表於 17-9-21 10:22

大宅

回覆樓主:

見到有紅豆嘅糖水就諗起小強蛋~
open natural smile,must put down garments.

首頁
12345...6

尾頁

跳至