自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

睇過人形蜈蚣呢套戲,幾日都食唔落野,之後一諗就想嘔,行碟鋪見到隻碟會即刻好驚,近呢2年先好d

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

細過比屋企隔離個印巴籍看更非禮過,而家我認種族歧視南亞裔人士。

大宅

aesbee 發表於 17-9-21 09:44
細個飲左一啖酸左既維他奶
到宜家我起碼30年無再飲過一啖

我都試過

大宅

回覆樓主

細個一個係屋企突然聽到好大聲ge拍翼聲,以為有雀仔飛入泥,點知係識飛巨強個拍翼聲一生不能忘記

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

塔車睇書一定頭暈,以後都唔敢。

水晶宮

某年好夜放工!被個男人從後cool頸!當時佢想拖我入層舊樓裡!幸好有人經過!!!那人逃跑了!

男爵府

回覆樓主

曾經一刀切呢個水果,走條蜈蚣出黎,嚇到e家食呢種水果,唔會成個食,一定要切開,仲要係叫人切,我唔切

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

高小

我老豆間廠, 臨過年比人走數, 全幅身家出糧找數比人, 我阿媽當年話, 全家得番$200過年封利是都唔夠, 新年流流唔敢問親戚借錢。 但我老豆又要面唔想比鄰居知, 初一至初四扮唔係屋企, 每日3,4 點避埋d 晨運鄰居, 一人一袋菠蘿包/雞尾包/豬仔包, 比老豆阿媽帶去金山郊野公司, 吽到半夜至返屋企。

高小後, 到現在over 30 年, 我再有食過一啖菠蘿包/雞尾包/豬仔包。

珍珠宮

幸福花 發表於 17-9-21 18:48
某年好夜放工!被個男人從後cool頸!當時佢想拖我入層舊樓裡!幸好有人經過!!!那人逃跑了! ...

真係好彩有人經過!!

珍珠宮

papagirl 發表於 17-9-21 15:06
我媽仲叫我拎開對手,唔好阻住人做嘢,邊個睇你吖

個姑娘好衰呀!!

珍珠宮

papagirl 發表於 17-9-21 15:13
5、6歲大嘅時候,我媽媽成日約咗個朋友一齊去睇咸片、鬼片一定要帶埋我去,咸片我會掛住食,但都好記得幾個 ...
同我一樣,不過我係三四歲.........所以非常細膽同怕黑

水晶宮

回覆 KTKTKT5 的帖子

佢好大力cool我!差D冇氣!我相信當年有D少女失蹤!可能都係咁!回想起心寒!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

yuenloklok1 發表於 17-9-21 15:39
救護員點解鬧醫生嘅?

其實我唔係診所病人,係俾人抬入去。救護員嚟到有講一輪嘢,我淨係聽到佢話:佢唔係你病人你就唔理架啦。

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

細個食雪糕車既軟雪糕, 食完冇耐上吐下瀉, 所以我唔再食雪糕車雪糕

另外中學時肚唔舒服肚瀉, 出廁格時女廁大排長龍, 但個個都唔肯入我果格, 攪到我好尷尬... 以後我如果肚痛要去廁所, 一定趕返屋企/自己住處(例如旅行酒店房)

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 陪月勳章

回覆樓主:

細個時係亞媽間工廠度帮手,睇睇吓報紙隻手感覺好痕,以為係因為有風吹起左張報紙係我隻手郁㴝郁去所以痕,無耐望吓自己隻手,嘩,原來有條百足係我隻手度,嚇到我自從個次,我好怕蟲,同埋好怕會識郁嘅野係我手度,就算而家老公買左蝦,識郁嘅,我都唔會用手掂

珍珠宮

KTKTKT5 發表於 17-9-21 08:43
(1) 細個熨衫,條嚴蛇係手柄位,拎起左立刻放低,以後一拎個手柄位都望吓先拎

(2)上網睇到有人見過,飲筒 ...

我的心理陰影,佔了百分之九十九點九都同小中大強有關!無論實物丶相片丶圖畫丶言語丶文字丶想像⋯⋯

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Onlok 發表於 17-9-21 21:30
其實我唔係診所病人,係俾人抬入去。救護員嚟到有講一輪嘢,我淨係聽到佢話:佢唔係你病人你就唔理架啦。
...

原來係咁.

水晶宮

吉蒂0603 發表於 17-9-21 09:53
阿媽喺第一代地獄女廚神,李錦亂嘅師姊,煮嘢食亂咁嚟。她學人整白果糖水,痴線,滿一半碗白果,腐竹 ...

食得多中毒架喎?!
我的最愛: 老公, 仔仔, 同來緊既女女, 老豆

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 陪月勳章

vivien918 發表於 17-9-21 19:29
曾經一刀切呢個水果,走條蜈蚣出黎,嚇到e家食呢種水果,唔會成個食,一定要切開,仲要係叫人切,我唔切:zo ...

我都試過,不過係苦瓜,一切開好多蟲,係細細條黃黃地色嘅,仲郁得好快,陣到我成張地毯都係,結果我用地毯包起哂掉鬼左,試過買青椒,切開一半見到條黑色毛蟲,嚇到我c

首頁

尾頁

跳至