自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

黃埔美x坊嘅停車場話自己有電車义電器供泊車人士使用,呃左我地入去後搵極都搵唔到,之後喺一幅牆見到寫住「電動車充電站」,但牆下面根本冇义電器,只得一個電插蘇掣,乜電車义電可以係一個電插蘇掣?!恕我孤陋寡聞,我真係唔知,打上管理處仲話搵人落停車場幫我地,點知係一個著住保安制服嘅麻x佬走埋嚟指一指幅牆個三腳電插蘇掣話「呢個咪係囉」然後就走左去。當時感覺係我地個頭頂有一乍烏鴉飛過,呆左。佢地完全違反商品說明條例!好離譜!根本就冇電車义電器,再打去管理處,再有個阿姐嘅人落嚟仲要話係咁架,用三腳電蘇插义電架,其他佢地唔知!大佬呀,架車唔係一部電器,唔係風扇、飯煲呀,點用電插蘇义電呀,你估义部電話咩!其實我老公咁應佢時,當時我係笑到收唔到聲,好嬲但又太好笑了!
如果佢地冇义電車器唔該唔好用呢樣寫喺網頁呃人去,犯法架!

大宅

回覆樓主:

笑左

珍珠宮

唔係呀

子爵府

係咪有一種慢叉可以用一般電器插頭,但好耐,又要你自備火牛。

伯爵府

回覆樓主

咁都得

子爵府

我响屋企都係用三腳义頭咋,無加錢裝充電器呀,係慢啲囉
我係bearbeardo

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

回覆樓主

要自己帶UMC充電線

禁止訪問

大宅

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

回覆樓主

笑咗

大宅

水晶宮

回覆樓主

係可以用佢义電㗎,不過勁慢,要用黑色嗰條13A义(for Tesla ), 我就唔會义,費時攞條線出嚟,食完嘢可能只义10左右,又要收線,好煩。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

我同你一樣

去到發現得個13A 即刻泊返落下層算數

講真,去咁多個電車場

真係得呢個美食坊係13A

其他場除左13A 仲有中速差

禁止訪問

回覆樓主

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

GillianChung 發表於 17-9-21 15:02

黃埔美x坊嘅停車場話自己有電車义電器供泊車人士使用,呃 ...

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

回覆樓主:

真係好嬲又好笑
放個咁嘅電制係到。。。。。。。。。。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

dogdog918 發表於 17-9-21 15:42
我响屋企都係用三腳义頭咋,無加錢裝充電器呀,係慢啲囉

下?真係义倒架?咁义到幾時?如果普通電掣可以义電,咁啲人做乜要整义電器,周圍求其搵個電掣就可以义架車?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

咁都得

大宅

回覆樓主:

13A插頭充電,係慢充,要充滿可能要30小時,佢冇騙你。

首頁

尾頁

跳至