求職招聘

跳至

首頁

尾頁

洋房

奉勸各位小心依間位於新蒲崗叫聯X 塑膠 的公司, 係科技廣場, 此公司長期係勞工處登招聘廣告, 又發散自己D員工係依度搵人, 我就係咁中左伏, 原本見到個名都有D熟, 諗住唔緊要啦都要去試, 嘩, 見完真係想爆粗

去到即刻入房見一個疑似老闆既男人, 叫我睇兩封英文信, 叫我講返個內容, 跟住用普通話讀一篇信, 係有關員工上班打風的通知信, 讀完之後問我係咪無真正上堂去讀, 我心諗, 我CV都無寫有讀過, 唔滿意咪鬼叫人來見啦, 以前做左咁多年野, 勁同大陸廠D北方人用普通話溝通都無問題, 係你先聽唔明, 讀完之後叫我走, 嘩, 當見工既人唔係人, 完全無講份工做咩, 前後無十分鐘, 浪費我時間同車錢, 依間野係勞工處網站成日見到佢個名, 只係出 11000 請人, 但又期望請到一個英文同普通話流利既人, 有本事就出多D錢囉, 以為依個年代 11000 好高, 白癡

睇返個發佈者, 嘩, 由14年登POST 請人登到依家, 依D公司, 做一兩日分分鐘比人即炒, 我諗請一世都請唔到人囉

男爵府

回覆樓主

好彩睇到你post 如果唔係我都有可能去見工

信是有緣

洋房

真係唔好去, 如果你要坐車, 簡直係浪費車錢同時間, 依間公司完全唔識尊重人, 入去做都唔慌做得長

大宅

回覆 deadfatskin 的帖子

多謝分享

有D出9、10K都話要請大學生,大學生講英文、國語好流利架?
真係唔覺得囉!寫篇英文睇到眼凸,面試答到頭獰獰唔知up物。

好多老闆出一萬幾千想請個「神人」,不如慳番自已做埋啦

洋房

回覆 trevorchu2004 的帖子

可能個老闆覺得自己係最勁的, 所以IN極都請唔到人, 佢應該自己做晒D野, 唔好浪費錢, 同浪費人地時間, 只係覺得佢D員工好慘, 老闆壓到下來話要用盡方法請人, 但係度玩D 應徵者

大宅

sang@yee... 發表於 17-9-22 19:23
好彩睇到你post 如果唔係我都有可能去見工

Thx,吾系自己都去見下啦

子爵府

有個公司仲死 炒散
叫人what app id 同戶口俾佢
唔send冇job接
大家小心啦

洋房

回覆 abu_cheung 的帖子

下? 分明呃資料喎

複式洋房

回覆樓主:

最衰就係8k都有仁去做,不停試底線,神神地。

子爵府

條友開好多account 同出好多post
話好多地方好多job接架
仲有電話等你what app佢
我what app佢,第一時間就講要我Send ID 同戶口
唔send冇得返。
真係第一次聽過有咁既工
大家要小心

男爵府

abu_cheung 發表於 17-9-24 11:11

條友開好多account 同出好多post

工都未返就send戶口?

洋房

大家唔好上當

洋房

up

男爵府

其實搵緊工的jm, 己經心情緊張喇, 重要見埋D老細比一萬想請個能人所不能的人, 重有D要專上學院同F.6都係得一皮野, 想點呀, 我地真係要加油.

洋房

回覆 KUENKUEN1970 的帖子

依D老闆係唔會請到做得長既人, 因為個個都係儲經驗就走, 難為個D長期員工, 依間野上面個D人都係中年人, 應該係走唔到先勉強留低, 好慘

子爵府

回覆樓主

係架,而家好多公司出小小,又要文又得
武又得...... 最低人工最好請最高學歷(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️

首頁

尾頁

跳至