網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

想試用,請問有無apps/網址?有乜自取点?

翡翠宮

回覆樓主:

淘寶link,無網站,係最原始嗰種,到齊畀個表佢打包,列出運單號及物品名稱、收件人及地址,佢報總重量後付款發貨。

我呢轉都係用增益,雖然認領不太方便,但係貪佢運到食品咋。

【增益集运】,复制这条信息¥4Zrn04XESBY¥后打开(emoji)手机淘宝(emoji)

大宅

lyh80115 發表於 17-9-23 07:57
淘寶link,無網站,係最原始嗰種,到齊畀個表佢打包,列出運單號及物品名稱、收件人及地址,佢報總重量後付 ...

我慣左淨比單號 冇打系咩物品喎
都照樣ok

翡翠宮

kkilam 發表於 17-9-23 10:48
我慣左淨比單號 冇打系咩物品喎
都照樣ok

都係嘅,我見啲集運快遞單只係隨便申報。

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

lyh80115 發表於 17-9-23 07:57
淘寶link,無網站,係最原始嗰種,到齊畀個表佢打包,列出運單號及物品名稱、收件人及地址,佢報總重量後付 ...

呢間係咪細件嘢都收㗎?

翡翠宮

jumpy 發表於 17-9-23 21:48
呢間係咪細件嘢都收㗎?

細件都收,默認無提供每件重量;另有大貨專線,有最低消費,之前用過2次會送上樓。

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

lyh80115 發表於 17-9-23 21:57
細件都收,默認無提供每件重量;另有大貨專線,有最低消費,之前用過2次會送上樓。
...

我住港島,65公斤,佢收我¥300,我問不是¥271嗎,說上門收¥20,咁到係¥291啫,佢收我齊頭,我件貨都只是¥460,運費一點也不宜

子爵府

jumpy 發表於 17-9-24 14:07
我住港島,65公斤,佢收我¥300,我問不是¥271嗎,說上門收¥20,咁到係¥291啫,佢收我齊頭,我件貨都只 ...

yes, 佢係好快, 我發覺收費真係唔夠透明度, 樣樣都計體積重, 真係唔多化算, 我已經運左幾轉大件傢俬, 下下都計我好重, 因為計體積重, 真係運費計多成倍, 我都諗住轉其他唔計體積重果 d 集運!

侯爵府

醒目開學勳章

jumpy 發表於 17-9-24 14:07
我住港島,65公斤,佢收我¥300,我問不是¥271嗎,說上門收¥20,咁到係¥291啫,佢收我齊頭,我件貨都只 ...

是,海鮮價,用過一次冇下次

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

QQ70 發表於 17-9-24 15:07
yes, 佢係好快, 我發覺收費真係唔夠透明度, 樣樣都計體積重, 真係唔多化算, 我已經運左幾轉大件傢俬, ...

same here. 已經冇再用佢

子爵府

春卷 發表於 17-9-24 16:49
是,海鮮價,用過一次冇下次

香港買膠箱貴, 淘寶平好多, 增益無論大件傢俬 or 膠箱全部都計體積重, 攪到 d 運費貴左, 除開 d 運費,膠箱+運費都唔係平香港好多, 真係老貓燒鬚!

因為仲會買多幾個膠箱, 請問用邊間好 ? 我要送到上樓 ! 唔自提 ! thx !

首頁

尾頁

跳至