爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

朋友一天被抄4張,不同地方不同地點,我叫佢比我影一影出來,佢火都來...........叫咪玩.

男爵府

20150618bb 發表於 17-9-23 12:47
朋友一天被抄4張,不同地方不同地點,我叫佢比我影一影出來,佢火都來...........叫咪玩.
...

近呢一兩年係抄多咗,有啲泊開無事山旮旯位都見過抄...

水晶宮

回覆樓主

不停收爛地,又吾起返足夠停車場車位。但又不停狂抄牌,我吾知想點囉!依家連新界西北既車位抄起晒. 搵個位都難

複式洋房

抄牌係庫房重要收入,早幾日新聞都有寫[...今年首半年,警方已發出逾84萬張告票....],84萬 x $320都有成2億6千幾萬,即係一年都有成5億,所以政府仲點會解決車位不足問題,私人停車場加到貴一貴都大把人泊。

水晶宮

所以出車多數預埋有冇停車場先去...

水晶宮

bbwleung 發表於 17-9-25 13:39
抄牌係庫房重要收入,早幾日新聞都有寫[...今年首半年,警方已發出逾84萬張告票....],84萬 x $320都有成2 ...

所以攪到d人嘈晒吾係冇原因,佢呢個吾係冶標本既方法。一係政府強制,私家車超過15年車的話不再發牌。私家車好閒,大不了搭的士. 人地搵食車果d成日周圍去周圍泊真係好慘.

複式洋房

回覆樓主:

香港車輛越黎越多有咩計,個個搵倒錢依家新車又唔係貴出街跟本無位泊個個擺街就萛,我揸左廿幾年車最近都放棄養車

首頁

尾頁

跳至