論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

有無網上監察系統介紹???

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Re: 有無網上監察系統介紹???

昨天在公司收到一張傳真廣告, HK$1980, 是網上監察系統package, 今天即看到你.

我都想裝, 但只有這個資料, 都想夾下價. 有冇其他人有資料.

話時話, 可否講下點解要裝??

大宅

ian723

可否email比我分享下。

複式洋房

我都想知, 可否E-mail 給我
[email protected]

04年5月出生 女仔 8磅重 :-P 06年3月出生 女仔 8磅1重 ;-)

大宅

ian123
可否pm比我分享下。

:-P

男爵府

pls pm to me information.
Also, is it need to inform maid for this ?

別墅

I've installed the webcam at home so that I could see my baby anytime anywhere when I log into the website. I use Linksys Webcam (a division of Cisco Systems) which I find it quite good in regard of the quality of the picture and stability.

All I've done is buying a wireless webcam (less than $1,900) and a router (less than $500) so that the webcam will not occupied the broadband line when the webcam is on. My friend helped me to set up all the things and you need to have broadband internet at home. There is no other things that you have to do.
Time flies, my kids are 12 and 10 years old now

洋房

Those interested can go to following website:

http://www.bb.tc
I also want to know more about that but no time yet.

複式洋房

我剛才打電話問過了, 如果要錄音, 加多2支鏡要再加1000蚊左右, 因要加多一張card, 2支鏡. 佢可以全天錄影, 資料存放在你的電腦入面.

複式洋房

Hi, ahgooma,

Can you tell me how the system work? Can it record the pictures for over 12 hours?

Thx,

珍珠宮

Dear all

My information is same as mydear.

上網search又唔知尼D野叫乜名.

監測器
監視器
千里眼
Magic eye

都試過. 有一間叫 magic eye單買料都3千.

有冇人用Web-eye. 視像會議果種. 得唔得, 好唔好??

男爵府

web eye 係咪要經常開住屋企部電腦嫁 ?
有無 d 搖拒方法呀 ?
d 鏡頭可唔可以用針孔式呢 ?

子爵府

以我所知, 根據香港法例若果裝閉路電視監視工人, 一定要話比佢知架喎, 如果唔係就係犯左唔知係侵犯私隱/偷窺罪咁上下....

你話呀~ 香港政府真係廢架, 比佢知, 佢又點會亂來, 係都避開監視範圍先亂來啦; 唔講比佢知, 又怕佢反咬, 唉....

複式洋房

咁目的都係想佢唔好亂黎者,
都唔係一心想足佢痛腳趕佢走0者, 等佢知道冇機會攪攪震,咪死心做野囉.
我工人初初來我都有裝架, 放正係屋中間,之後見佢都幾乖, 而家個cam 仲係度不過冇插電啦.(佢唔知冇電架)

子爵府

ian723,

可否pm 給我! thanks!
多謝am 幫我搵個好英o既buzz 呀! 特此鳴謝!!!

珍珠宮

onondad

請問你裝機用左幾多錢呀 ?

男爵府

我半個月前換了web-cam係因為公司有fire wall, 現在個cam可以左右轉動, 可攝錄的, 不能收音, 價錢係around $1500 + $280 router + around $300安裝費 (只限mtr沿線); 呢間電腦公司係今年bb展見到, 同埋公司的職員真係好nice, 佢地會好有禮貌地解答每一個問題, 當你買了個cam後係可以叫佢地幫你先做set up, 咁你回家後只需要做些簡易 input, 就可以用, 不收安裝費用, 佢地重會有買cam後的技術支援服務, d人都係好nice!

我唔幫呢間公司賣廣告, 只係覺得咁多間電腦公司, 我覺得佢地的service 同 follow up 係最好的; 如你們有興趣想知道佢地的資料請pm給我. :mrgreen:

複式洋房

Pls check pm
Golf

複式洋房

Pls pm me the information
Golf

大宅

mymeoldy123,

Please pm the information to me. thanks.

首頁

尾頁

跳至