想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

小產後1個半月來m, 經血來了5天但d 啡拖了9天仍未清晒, 不多的, 只是"賴住賴住"少少咁及在傍晚時才出現, 點解會咁? 成日有啡仍未清, 即冇排卵, 咁點算? 是不是小產後才第一次m d 荷爾蒙未正常, 要去看醫生嗎 or 是我太心急了...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 butterflytree 於 09-2-13 11:32 發表
小產後1個半月來m, 經血來了5天但d 啡拖了9天仍未清晒, 不多的, 只是"賴住賴住"少少咁及在傍晚時才出現, 點解會咁? 成日有啡仍未清, 即冇排卵, 咁點算? 是不是小產後才第一次m d 荷爾蒙未正常, 要去看醫生嗎 or 是我 ...

你小產係自然留定 括宮? 會唔會清得唔夠乾淨?
又或可能荷爾蒙未正常.

如擔心, 去睇一下醫生.

別墅

我是22週自己生下來的, 政府和去了私家做u/s 都說巳清晒...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 butterflytree 於 09-2-13 13:42 發表
我是22週自己生下來的, 政府和去了私家做u/s 都說巳清晒...

我唸你係未復完得好. 你有無坐月? 補返身?

最好睇醫生檢查 或者 中醫調理一下.

別墅

butterflytree,

May go doctor to check...

My Miss M came today after operation 25/12 (24weeks), wait for a long time

別墅

我都係7/1 20wks小產, 惡露慢慢少至只有好淺啡既印, 以為清左, 上星期四dodo, 覺得下面有d痛, 有少少血, 跟住一路日日都有d鮮色既血, 但唔係話太多, 直至今日都有血, 我覺得唔係m, 唔係好明點解, 有無人試過? 我驚重有組織留係子宮, 因我係塞葯流出個胎而唔係刮宮, 我諗緊使唔使而家去睇e生照下???

別墅

Hi 逍遙派, 你看了醫生未呀, 有沒有update 呀, 早兩天我用了d仔check排卵有線出現呀, 個心都定d, 不過有時都好似有dd啡咁, 不過是極少的, 成日都係咁, 我就黎人都癲啦...

別墅

原帖由 butterflytree 於 09-2-16 10:23 發表
Hi 逍遙派, 你看了醫生未呀, 有沒有update 呀, 早兩天我用了d仔check排卵有線出現呀, 個心都定d, 不過有時都好似有dd啡咁, 不過是極少的, 成日都係咁, 我就黎人都癲啦... ...

我重未mc呀都40days啦, 可能過一兩個星期去睇下e生if重未m....你relax d啦. 我而家focus係攪去旅行同做運動等自己唔好諗咁多唔開心既野.

首頁

尾頁

跳至