自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

老爺上年年頭生意失敗,最後要按樓還債,又話要賣樓呢樣果樣最後,現在打返工供樓

上星期老爺CALL C6話稅局要查返果時條數(因為間公司摺咗),老爺話出去找會計師埋數要成一萬元,叫C6找朋友免費搞掂佢,最後C6話唔識人,推咗,之後果一萬唔知邊個俾(老爺話無錢)

老爺奶奶一向好想好想C6同我快D買樓,每次屋企食飯都會炸我們,所以如果屋企食飯我都好少去。老爺成日WHATAPPS C6俾D AGENT 廣告佢,又試過叫C6不如買咗老爺奶奶現在呢間屋,之後叔仔、老爺奶奶去買開放式新樓(附近的),早一個月林鄭話又港人港地,奶奶第二朝7 點幾上來我屋企就已經講呢樣嘢,果時我同C6都趕返工話係咩?拜拜

剛剛9月我同C6加咗人工,其實因為我係公務員,C6教書,好明顯係真係加咗人工,之後又有偉論。
同埋成日針住我話唔喜歡呢區係我唔慣,住住下就慣,呢區對小朋友好ETC

唉~上年試過問你儲咗幾多錢,你話點答佢,話幾廿萬,問你即幾多萬

男爵府

jacobkit 發表於 17-9-30 19:10
老爺上年年頭生意失敗,最後要按樓還債,又話要賣樓呢樣果樣最後,現在打返工供樓

上星期老爺CALL C6話稅 ...

你就不停叫佢問老公
老公就答我哋兩公婆有分數

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

blinkgogo 發表於 17-9-30 19:18
你就不停叫佢問老公
老公就答我哋兩公婆有分數
有試過,但老爺話你們永遠係細路仔,等爸爸睇下點幫你地

之後C6就同大伯打機(都費事理佢),得返我

翡翠宮

jacobkit 發表於 17-9-30 19:22

同你老公認真講好點答佢父母,叫佢同兩老講清楚,講最後一次,唔好再問。再問的話就由你出馬,務求令佢地死心。

公爵府

回覆樓主:

問親都話開支大,冇錢,冇錢,總之九唔搭八
,令佢冇隱
最重要係,加人工等,同錢有關的,都不提

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

笑笑口咁直接答佢:嘩,呢d野點會同人講架~
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

關佢咩事呢? 期實佢想點? 想你地上繳中央?
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

同佢講我有私隱, 叫佢唔好再問私人問題
:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

無, 月月清.

有 冇駛咩話佢知。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

唔知喎!全部老公理! 拋個波比佢個仔!唔好煩你
放下自在

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

即時應該去廁所,出嚟跟住走人
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

男爵府

回覆樓主

一句斷佢-以後吾買樓,無錢。
想問佢會吾會幫叔仔比錢買新樓?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我會答。。小朋友。。開支大。。未儲到。。仲使多左

水晶宮

回覆樓主

佢哋又唔係幫到手,咪直接話唔夠$呀你哋又幫唔到,可以點呀去打劫?
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主

你同老公認真傾一次,關於錢問題唔想再答,叫佢同爸媽講清楚,以後唔好問,否則以後唔見,唔聽電話

珍珠宮

回覆樓主:

我覺得佢哋想嚟住就真

瑪瑙宮

大廚勳章

等爸爸睇下點樣幫到你地<-----你老爺都蝕到攤攤腰,仲要諗老先生意失敗。。。仲可以點幫?仲咁大口氣?供番掂自己層樓先講啦。。。

俾我就同老公夾咗口供先, 話負擔好大叫細啲個數。。。費事比佢哋知得咁清楚
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

冇錢,炒燶股票,老爺有冇少少幫住先

大宅

回覆樓主

我阿媽都係咁,我會答佢,我地已經儲夠錢,但唔會買住,咁佢就會唔再問。

如果佢真係繼續問,我會話2,30萬都攞到出黎,但唔買住,佢知你唔買住,就唔會再出聲

珍珠宮

jacobkit 發表於 17-9-30 19:10

上星期老爺CALL C6話稅 ...

你62係你老公老豆,所有問題等你老公自己答。

男家所有野我做新抱從來唔理,要問問佢自己個仔。

首頁

尾頁

跳至