自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

真係開好快,老馮要你避佢!
係街見到三五成群果D好似賽車甘,見到路人差D被撞到重會暗笑,心態好有問題!

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

佢阻人就得,人阻佢就唔得!其實好多坐電動輪椅人士都ok架,但試過一次個男人態度好有問題……

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我贊成限制速度,唔係個個身手敏捷避到佢架~

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆樓主

我都響旺角、灣仔呢d地方見過,坐電動輪椅専登開好快,唔避人,好鬼衰。

琥珀宮

yucl_hk 發表於 17-10-1 14:33
昨日係屯門市中心,有個C9比電動輪椅撞, 好似好痛.

不過個坐輪椅人士, 好似無悔意! 聽d街方講, 屯門有3個輪 ...
冇管制,唔屬於車輪,我見過係街飛車,如果有車撞到佢就慘勒,

實係車主唔啱,不過如果真係發生又俾我我見到,肯做證人架。

政府應該做嘢,班議員亦都唔會發聲,佢地唔夠膽得罪弱勢社群。

但真係好嬲囉,揸坐架電動輪椅大哂咁。

珍珠宮

回覆樓主:

沙田見過輪椅阿伯,坐住張電椅上抱住個女人,但車速唔快,不過佢地個様好冧咁

侯爵府

2018復活節勳章

Hanayori 發表於 17-10-1 15:07
我都覺得要管,話晒4個轆, 部份更老馮要閃開避你

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

baby_happy 發表於 17-10-1 15:16
屯門d電動輪椅真係飛車㗎,佢地好惡, 憤世嫉俗咁

如果車親人真係要佢坐吓監

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

rubycourt 發表於 17-10-1 16:20
我試過係地鐵度見到架電動輪椅靠近門口位,到站時我讓佢又唔落,我咪以為對方未到站,對車門已快關,我咪 ...

你做乜放過佢
俾我見到條友一定冇運行
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
何謂不誠實使用電腦??

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

我地呢邊都有個行單車俓既,開到好快

翡翠宮

回覆樓主:

唔係歧視! 但我覺得坐輪椅嘅人,好多都好冇禮貌! 完全唔洗睇就撞埋黎! 特別係電動果種! 明知自己好快都唔就下,夾硬衝埋黎要你一定就佢跑開! 好衰!

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

回覆樓主:

我都見過有人揸住部電動輪椅風馳電掣,最神是他會落地行的。

子爵府

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

係喎!飛哂車咁!我座大廈有個仲係後面整咗個企位俾佢賓賓企!仲載人添!一出大廈開得好快,我覺得佢心態我唔行到,輪椅都快過你咁囉!

伯爵府

fungwongphie 發表於 17-10-1 17:48
你做乜放過佢
俾我見到條友一定冇運行
...

算la,雖然好嬲,但佢身體有事,我也不想同佢計較,唯有下次自己一見到電動輪椅自己避開。

伯爵府

回覆樓主:

街上見過啲電動輪椅開得勁快,唔明點解可以橫衝直撞

珍珠宮

rubycourt 發表於 17-10-1 18:12
算la,雖然好嬲,但佢身體有事,我也不想同佢計較,唯有下次自己一見到電動輪椅自己避開。
...

所以呢D人至咁大膽,車到人都當無事囉
何謂不誠實使用電腦??

象牙宮

回覆樓主:

周街都橫沖直撞,大曬咁!我都試過幾次差D撞到!佢地開得仲快過我行路

大宅

yucl_hk 發表於 17-10-1 14:33
昨日係屯門市中心,有個C9比電動輪椅撞, 好似好痛.

不過個坐輪椅人士, 好似無悔意! 聽d街方講, 屯門有3個輪 ...

鐘意係BK攞料既記者,嘛煩報道及反映我哋呢班市民既意見 : 攞個平衡,不良於行既人有車用,但道路使用者亦可安全地行街。不要再有電動輪椅飛馳。

水晶宮

回覆樓主:

大埔都有個伯你左住佢粗口問候你!

伯爵府

fungwongphie 發表於 17-10-1 18:20
所以呢D人至咁大膽,車到人都當無事囉

因為我自己腳也有事,有一段時間也要坐輪椅,醫咗一段時間才可以不用輪椅但也有痛,走快點也不能。個心當時也很不開心,所以我也能䁁解他們。我自己想我還是可醫返好不用成世也用輪椅,但佢哋係永遠要坐輪椅,所以雖然我嬲也不跟佢哋計較。但當然佢哋咁樣橫衝直撞,真係好過份。

首頁

尾頁

跳至