夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

成30歲人, 乜都唔識...
同老公結左婚6年, 完全唔識關心佢, 乜都懶理, 連sex都...已半年無做愛
近排同老公三日唔埋就大吵一餐, 老公話已對我無晒興趣及話我無得救... 但又唔捨得唔要我...
佢真一個好男人好老公, 好愛錫我... 我好後悔攪成咁...
好好地一段婚姻被我自己一手破壞, 而家想補救都唔知點補...

男爵府

原帖由 LY_C 於 09-2-15 00:50 發表
同老公結左婚6年, 完全唔識關心佢, 乜都懶理, 連sex都...已半年無做愛
近排同老公三日唔埋就大吵一餐, 老公話已對我無晒興趣及話我無得救... 但又唔捨得唔要我...
佢真一個好男人好老公, 好 ...

既然你都數到自己要改善ge問題,點解唔積極d去想方法改變呢!?

第一步就係收歛脾氣,執企理個look,好好地煮餐飯,或者約c6去睇場戲食餐飯,比番d拍拖feel佢!! 買件新睡衣、新underwear,兩個人sweet吓...

你唔做d行動,淨係上bk都冇用,唔好痴住個電腦,去陪佢睇tv、睇報紙啦!!!

複式洋房

原帖由 Japenese 於 09-2-15 01:11 發表

既然你都數到自己要改善ge問題,點解唔積極d去想方法改變呢!?

第一步就係收歛脾氣,執企理個look,好好地煮餐飯,或者約c6去睇場戲食餐飯,比番d拍拖feel佢!! 買件新睡衣、新underwear,兩個人sweet吓...

你唔做d行動,淨係上b ...

非常同意!!!唔好成日嘈交呀,會好傷感情,好好珍惜你e+有嘅野.祝福你..

珍珠宮

好媽媽勳章

咁你既情況都唔係太差
你知道邊度有錯就去改下啦,唔駛咁灰心既

複式洋房

我想問你屋企會唔會亂到好似狗竇? 唔好怪我咁問.....

因為我弟婦同你差唔多~ 又係咩都唔做~ 但佢唔係唔識~ 佢只係唔做....連佢食完飯D碗呀2公婆D衫呀都係我媽呢個老人家隔2-3日上佢家好似工人咁幫佢洗~ 仲要幫佢掃地拖地~每次我去佢家(佢有比KEY我仲好WELCOME我上)都好恐怖FEEL....咁恐怖咁亂GE屋居然住到2個人....

其實做個好老婆只要係佢返工時做好晒家務等佢放工有得舒舒服服~ 佢放工之後同佢拖住手睇下TV~ 係佢唔開心時"O爹"下佢TUM下佢開心~ 間中係床上做下淫婦(間中就可以)

我老公係放工之後就好鐘意抱抱我錫啖我之後講"辛苦晒妳"~ 因為我都有份工~ 只係早佢DD放工~

子爵府

唔好咁話自己啦... 既然你都知道自己有乜問題, 對症下藥就好喇....
不如好好地同佢坦承咁傾下, 再落0的功夫...
一下子好難360度大改變0既... 續少續少黎啦...
同意樓主兩位姊妹話, 先執好間屋先啦... 有個溫暖0既家, 比佢家0既感覺。
趁仲有我mount, 要做0的野喇... 如果冇左個老公就恨錯難返喇...
祝早日和好...

子爵府

我是一名沒用的老婆...

I feel the same too.
I say things that make him unhappy almost every day.
Sometimes I think if my husband does not have faith in Jesus, he would have devoiced me long time ago. He works very hard for us in terms of taking care all of us physically.

複式洋房

你有無諗過你老公出面可能有另一個?

大宅

想補救就要負出, 淨係諗無用"o家"!!
宜家好男人買小見小喇, 快d行動喇!

複式洋房

樓主,諗吓當初妳點吸引到妳老公,努力做好返自己啦。有心唔怕遲。

等待驗證會員

原帖由 JCTPMLCF 於 09-2-15 12:24 發表
我想問你屋企會唔會亂到好似狗竇? 唔好怪我咁問.....

因為我弟婦同你差唔多~ 又係咩都唔做~ 但佢唔係唔識~ 佢只係唔做....連佢食完飯D碗呀2公婆D衫呀都係我媽呢個老人家隔2-3日上佢家好似工人咁幫佢洗~ 仲要幫佢掃 ...

我都係有d懶懶地. 不過又無咁嚴重似狗竇... 洗衫執屋都有做...
只係唔太關心老公...

等待驗證會員

原帖由 QKQKQK 於 09-2-15 16:51 發表

你有無諗過你老公出面可能有另一個?

唔會, 我信得過我老公佢唔會咁做.

等待驗證會員

原帖由 B女999 於 09-2-16 21:10 發表
想補救就要負出, 淨係諗無用"o家"!!
宜家好男人買小見小喇, 快d行動喇!

我知呀~
我做緊野架喇~
唔可能一下子要我360度轉變嘛!

等待驗證會員

原帖由 acheng 於 09-2-17 11:35 發表
樓主,諗吓當初妳點吸引到妳老公,努力做好返自己啦。有心唔怕遲。

每個人都有個所謂夢中情人...
我可以話無一樣野係中架, 我老公鍾意成熟有女人味既女人... 我完全相反, 唔成熟又唔女人... 但老公仍好愛我...
我會改善, 亦會變得獨立會成熟... (不過要慢慢黎)

複式洋房

原帖由 LY_C 於 09-2-18 13:34 發表

我都係有d懶懶地. 不過又無咁嚴重似狗竇... 洗衫執屋都有做...
只係唔太關心老公...

咁就易la

你可以每日等你老公回家時拎對拖鞋比佢~ 之後笑笑口問佢做野辛唔辛苦~ 日日如是咁問問下佢就好自然將自己d唔開心事講比你知ga la~ 佢仲會覺得你好貼心~

如果佢真係好唔開心~ 2隻手拖住佢2隻手坐係sofa度聽佢傾訴~ 雖然幫唔到佢d咩~但佢都會好warm ga~

身體ge接觸加上體貼ge言行~ 就係最好ge關心~

大宅

你仲後生 要去改善自己一D都唔難 睇你有無心去做
有時男人都想自己既女人講一D甜言蜜語 嘗試下去關心佢 好似佢放工咪問吓佢辛唔辛苦.....
煮飯就可以加D心思 得閒就整吓Candlelight dinner.....
有時睇吓佢想做D乜野咪陪吓佢

侯爵府

好媽媽勳章

me too!
成3x歲人, 乜都唔識...
同老公結左婚8年, 完全唔識關心佢 (only he take car of me), 乜都懶理 (I even don't know how much gas, electric we use this month .... )=> my mother+ yan yan + husband => take care of my family and kids.
Luckly, my husband never complain about me!
He said that he already know my everything before got marry. He always says he have 3 kids, 1 elder daughter (me), and 2 younger kids (my son and daughter).

佢真一個好男人好老公, 好愛錫我......
P.S.
I think I am not a good wife/mother as I don't know how to take care of my husband, my kids, my parents/99/62, I don't know how to cook, I don't know ............

佢真一個好男人好老公, 好愛錫我... 我好後悔攪成咁...
好好地一段婚姻被我自己一手破壞, 而家想補救都唔知點補...
...

禁止發言

男爵府

我覺得你老公娶你時都知你係咩人喇! 會否有時係出面見到有D好貨就覺得自己笨左呢?

你講你好少關心他, 咁你咪多D同佢行街睇戲食飯, 揾返以前的拍拖feel, 我同老公結婚十年都有做呢樣野. 有時唔好唸住出街睇戲浪費金錢. 我老公話個感覺唔同喔! 男人就係要人"乙水"囉.

洋房

原帖由 JCTPMLCF 於 09-2-18 14:47 發表

咁就易la

你可以每日等你老公回家時拎對拖鞋比佢~ 之後笑笑口問佢做野辛唔辛苦~ 日日如是咁問問下佢就好自然將自己d唔開心事講比你知ga la~ 佢仲會覺得你好貼心~

如果佢真係好唔開心~ 2隻手拖住佢2隻手 ...

哈哈~ 真係好體貼呀~ 老公一定會好鍾意 :)

首頁

尾頁

跳至