懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

睛靈勳章

廣華醫院生BB好唔好?

本身我在屯門掛牌生BB, 但太多人回應都係好差, BB現在30週, 仲有時間比我轉去其他政府醫院生, 剛剛見有位利太太在廣華生話好好, 有幾好? 設備完善嗎? 人手是否足夠? 屯門醫院太多人(雙程證媽媽)去生, 有時產房會唔夠床比人入去生, 因為住屯門, 元朗, 錦田和天水圍都係去屯門生, 你話有幾多人去, 每次去聽講座都滿座, 我老公其實都好怕見血, 我都怕佢到時不能陪產我仲擔心, 去廣華好唔好, 有無媽咪可以比D意見 :lol: :lol: :lol:

禁止訪問

Re: 廣華醫院生BB好唔好?

大宅

畀面勳章

Hello, Windy,
今期"孕媽媽"講廣華的陪產士,好似不錯。have a look。
:wink:
雲師奶 該用戶已被刪除

別墅

Windy 你好....其實廣華真係唔錯,我都係由助產士跟進,,,佢地真係幾nice ga...不過若果你未响廣華登記的話.轉出去嘅機會真係好微wow,因為廣華d姑娘話而且分咗區,屯門嘅新症已經唔收 ga la
仲有廣華有關陪產都真係好嚴ga,一定要响佢度上過分娩course先可以陪產ga,而且d course 係好難報名,一出course轉頭就額滿la,好誇張ga,
我諗你要認真考慮一下啦

子爵府

mamakitty....妳知唔知廣華收唔收葵涌區呀?

別墅

To WongMing
應該收ga

大宅

我都準備係廣華生,我就第一次係醫生做產檢,
D醫生好惡架, :evil: :evil: :evil:
(我地0411D媽咪都試過)
後黎轉助產護士啦,都OK,平時做產檢就求其D。

大宅

睛靈勳章

好多謝各位媽媽意見, 下星期我要去健康院覆診, 希望可以轉到去廣華生, 其實我嫲嫲住在廣華附近, 行路不用10分鐘就到, 地址証明應該無問題, 不過我都係擔心我老公可否陪產!

大宅

我o岩o岩o向廣華生完, 姑娘, 助產士, 嬸嬸同埋d醫生都好好人丫~ :mrgreen:

別墅

Hi all mun,

我想在廣華醫院做產檢, 幾時要登記?有乜手續? ?-(

別墅

Hi BeBeMa,

bring 懷孕証明(e生紙) 到e院登記 is OK. 你是否已在其他健康院check? 有就可以check with 健康院嘅轉介手續. 當然, 早d登記就好d.....因為有quota......
http://www.babyhome.com.tw/bb/86256 2/26 - 2.8kg, 3/9 - 2.78kg, 3/12 - 2.91kg, 4/1 - 4.13kg, 4/29 - 5.23kg, 6/4 - 6.13kg, 7/9 - 6.6kg, 9/10 - 7.51kg

別墅

jessie_lam,

Thank you for your adv.

禁止訪問

大宅

windychow
只要有驗孕証明就可以登記不需地址証明,,不過廣華有限額的,如果太多人登記佢地會唔再收証,你要早D去登記,另外只要老公上了分勉的認識一堂,就可以陪產,不過好多時都無位,我係8月生完BB,係參加助產士小組ka,產前產後服務都很好

catw88
醫院D姑娘話你生仔時去邊間醫院都會收,不過就無你D紀錄會麻煩D

子爵府

我覺得整體都好好, 當然會有一兩個姑娘會串串地, 但大部份都好好人。
最感動係生果刻, 老公唔係身邊, 但d姑娘同埋我一齊叫, 好似仲肉緊過我
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

大宅

mycathy,

你個bb好可愛啊! 肥肥白白, 好得意!

我都有係廣華做檢查, 不過就唔係入助產士組, 係入咗醫生組, 次次見嘅醫生都唔同.....我想知到時我係咪由醫生接生嘅呢?

大宅

好媽媽勳章

重有無最近係廣華生既媽咪分享下呢 ?
我會於一月係廣華生, 想聽多D阿 ~~

唔該 !!
維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

大宅

pingping1128

妳好!我的預產期是12月中將在廣華生,但不知到時要帶備什麼入院和有什麼要注意,可否告訴我有關詳細的資料和提供清單,謝謝!

大宅

sheepy,

我1月係廣華生, 係助產士小組, 但初初問我入唔入助產士小組時我問過姑娘, 佢話全部政府生都係助產士幫你, 只係聯針同有問題先會叫醫生~
助產士姑娘好nice :-P :-P :-P

首頁

尾頁

跳至