自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我今日去超市,有三個人都抱住隻狗,我同職員講完,職員都冇反應。。。
去到收銀,隔離果個又係抱住隻狗比錢,個收銀都冇話佢~我咪問我條line個經理,係咪改左狗隻可入超市?佢話唔係,我話點解呢間咁多狗入?佢話會同d職員講返~
我自己都有養狗,d人自律d好唔好?!兩個人咪一個看狗一個入超市囉,再唔係放係狗袋,唔好光明正大地抱住shopping丫

水晶宮

回覆樓主

靠惡咪得囉
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

子爵府

回覆樓主

除咗超市,商場都係咁
抱住都仲好d,有d放落地行

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可能超市怕麻煩,唔敢出聲話個客

水晶宮

wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 畀面勳章

回覆樓主

我早兩日都見到有人抱狗入超市

珍珠宮

MsBusy 發表於 17-10-8 20:15
可能超市怕麻煩,唔敢出聲話個客

我都明職員難做,只希望d狗主自律啦

good_pig    發表於 17-10-9 00:40
日月水火    發表於 17-10-8 23:05
MsBusy    發表於 17-10-8 20:30

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我見過有人把隻狗放入超市手推車個籃入面,收銀見到仲讃佢可愛。其他顧客話佢地都唔理。

大宅

回覆樓主:

我自己都有毛孩,但接受唔到人帶狗入市級市場或畀毛孩坐係購物車上

瑪瑙宮

PinPin 發表於 17-10-8 19:22
我今日去超市,有三個人都抱住隻狗,我同職員講完,職員都冇反應。。。
去到收銀,隔離果個又係抱住隻狗比 ...

我有人拖狗去見過麥記買外賣

子爵府

回覆樓主:

大宅

回覆樓主

啱啱去超市都遇到有人帶住隻狗,放喺購物車裏面,我係勁怕狗嘅,唯有揾另一條路行。

其實放隻狗喺購物車好似唔太衛生囉,下手可能放食物入車度嘛...

珍珠宮

bibi2013 發表於 17-10-8 20:30
我見過有人把隻狗放入超市手推車個籃入面,收銀見到仲讃佢可愛。其他顧客話佢地都唔理。
...

呢個好難接受喎,完全唔合衛生
這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

侯爵府

江美儀的狗四圍去,去埋置地high tea。

也無人話她。

有些人真的當狗是bb, 超市/食市四圍去。仲要惡過人。

江美儀自爆會帶狗仔入戲院睇戲

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20140715/bkn-20140715222433431-0715_00862_001.html

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

根本現在商場,超巿,有啲食店都見不少帶住狗嘅出入。我都好想知有冇犯規??點解以前冇咁肆無忌憚,現在好似理所當然??

男爵府

nanalam 發表於 17-10-8 20:54
啱啱去超市都遇到有人帶住隻狗,放喺購物車裏面,我係勁怕狗嘅,唯有揾另一條路行。

其實放隻狗 ...

講開又講,我都好憎D人將架買送車放人超市的手推車度,個買送車的轆好污糟,人家手推車是用來放食物的

子爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章

PinPin 發表於 17-10-8 20:19
我都明職員難做,只希望d狗主自律啦
我仲見過有人拎埋食物俾隻狗聞同“乃”。。。問隻狗:bb..係咪好想食呀?你唔食得呀!聞下算喇!跟手放番包野食係架度。。。
我轉頭就話俾職員知,佢話知道,就行左去。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章

edithyy 發表於 17-10-8 20:11
除咗超市,商場都係咁
抱住都仲好d,有d放落地行
仲有抱住隻狗去麵包鋪挾麵包,職員又係唔出聲。我行過鋪頭出面見到,以後都唔幫襯呢間麵包鋪。

已刪除用户

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至