派對情報

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

昨天剛搞完bb兩歲生日會, bb們都玩得好開心!
這個生日會不會花費太多, 但好有氣氛, 還獲得大家一玫好評呢!!!
俾大家參考下, 希望大家都俾下意見... 等我累積下經驗, 下年可以搞個更開心既party!!!

budget:
摩天輪蛋糕: $ 450
自家佈置: 氣球, banner, 旗仔 $200
自製食物:鮮果朱古力,芝士火腿蕃茄多士, 牛油果吞拿魚沙律三文治, bb餅仔, 烤雞翼, 香草龍脷柳, 西餅 $400
小朋友表演環節: $0
場地: 自己家 $0
攝影: 老公 $0

total 約$1050

http://www.facebook.com/album.php?aid=88804&id=682987737&l=f55d3

別墅

哇, 睇到o甘多bb一齊玩睇到都已經好開心啦, 我也正在搜集緊資料幫bb攪生日, 想請問可否給我一些資料參考呀? 謝謝!
- 請問摩天輪蛋糕在那裡買的呀? 好靚呀 !!
- 請問是否有banner的相片或資料可以俾我呀?

thanks!
原帖由 happyan8300 於 09-2-17 00:24 發表
這個生日會不會花費太多, 但好有氣氛, 還獲得大家一玫好評呢!!!
俾大家參考下, 希望大家都俾下意見... 等我累積下經驗, 下年可以搞個更開心既pa ...

複式洋房

可以, 當然沒問題啦!!!
我最希望個個媽媽都辦到一個又熱鬧又開心的生日會!!

1. 摩天輪蛋糕在美心就買到, 好方便, 不過呢個款最少要訂3磅或以, 我訂了3磅, 價錢150x3=$450左右.

2.我的banner只是一個串happy birthday字樣的紙裝飾, 在玩具反斗城買.
可能不是你想像中那種, 不過如果我有時間, 我覺得花少少錢印張banner都幾好, 我曾睇過下面個網, 最平有那種只係$36, 但我覺得另一款1mx2m size最合適, 這款都只是$65.

http://www.hk-printing.com.hk/posterpriningservice/Banner.htm

還有甚麼歡迎問我呀!! 一齊諗下有咩整黎食可以又快捷又好味....諗呢d menu都係好開心架!

原帖由 chh0416 於 09-2-17 23:52 發表
哇, 睇到o甘多bb一齊玩睇到都已經好開心啦, 我也正在搜集緊資料幫bb攪生日, 想請問可否給我一些資料參考呀? 謝謝!
- 請問摩天輪蛋糕在那裡買的呀? 好靚呀 !!
- 請問是否有banner的相片或資料可以俾我呀?

thanks!
...

別墅

想請問旗仔同汽球係邊到買??

另想請問小朋友表演環節係點架??

謝謝

原帖由 happyan8300 於 09-2-18 00:20 發表
可以, 當然沒問題啦!!!
我最希望個個媽媽都辦到一個又熱鬧又開心的生日會!!

1. 摩天輪蛋糕在美心就買到, 好方便, 不過呢個款最少要訂3磅或以, 我訂了3磅, 價錢150x3=$450左右.

2.我的banner只是一個串happy birthd ...

複式洋房

我的旗仔同氣球都係玩具反斗城, 我覺得有旗仔都幾好氣氛架! 玩具反斗城就較多不同形狀的氣球囉, 好似長條蟲, 心形同大熊貓...
不過一般形狀的氣球在書局買就仲抵d添!

小朋友表演環節其實都好easy, 我只係叫各媽媽準備一個小朋友表演項目, (不是那種需特別訓練的項目), 只是平時識做的, 如唱歌, 做動作, 跳下舞呀咁, 到時候就圍圈輪流表演.
唔好以為好複雜, 其實簡單至戚眉戚眼都有人表演架, 仲好好笑添, 其實呢個環境只係俾大家圍埋一齊唱下歌笑下玩下, 好過有些生日會大家沒交流, 各玩各的...
我覺得咁仲有一個好處,就是讓小朋友有一個發揮的機會,佢地聽到大家拍手好開心架!! 當然我地亦預咗到時可能有小朋友害羞不表演, 這亦沒所謂, 最緊要是大家開心...

原帖由 fatsin 於 09-2-18 15:32 發表
想請問旗仔同汽球係邊到買??

另想請問小朋友表演環節係點架??

謝謝

別墅

唔該晒你呀

原帖由 happyan8300 於 09-2-18 20:49 發表
我的旗仔同氣球都係玩具反斗城, 我覺得有旗仔都幾好氣氛架! 玩具反斗城就較多不同形狀的氣球囉, 好似長條蟲, 心形同大熊貓...
不過一般形狀的氣球在書局買就仲抵d添!

小朋友表演環節其實都好easy, 我只係叫各媽媽準 ...

大宅

畀面勳章

A wonderful birthday party You give me some idea, as ny son will be 5 years next month

原帖由 happyan8300 於 09-2-17 00:24 發表
俾大家參考下, 希望大家都俾下意見... 等我累積下經驗, 下年可以搞個更開心既pa ...

複式洋房

不用客氣, 你說令你有多點idea我都好開心!!!

我是過來人我都明白其實在籌備時都有好多顧慮架, 又擔心氣氛唔好又擔心野食唔夠, 所以大家一起分享下我覺得好好架!

原帖由 依嵐媽媽 於 09-2-19 13:44 發表
A wonderful birthday party You give me some idea, as ny son will be 5 years next month

首頁

尾頁

跳至