跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

岩岩過左ge星期日,我地一家3口食飽午飯,個女話想食甜品,咁我地就去左家計會對面天橋底間"炒冰甜品店"試下啦(唔知叫嘜名),我地坐左係近門口一張枱,叫左一個芒果卷 & 士多啤梨炒冰,咁先黎個芒果卷,因一早整好係雪櫃,我地食晒個芒果卷,老公就去左攞定車接我地,因佢唔鐘意食冰.咁得返我同亞女啦,跟住見個老闆就係門口個獲到整炒冰啦,我地見佢整完上個客個芒果炒冰,隨手係側邊枱面堆黃甘甘ge毛巾中(d毛巾好似重複用過好多次無洗過咁),攞左一條無咁黃ge毛巾,係個獲到抹走左d芒果色,跟住又隨手咁張條毛巾放係個堆黃甘甘毛巾中,呢個都唔係重點.
點知個老闆一路炒就一路咳,係咁不停ki ki kam kam,佢有病又唔帶face mask,咳時又唔拎側面,係咁對住我地個炒冰kam左7/8次,最好笑係我同個女都係咁望住佢啦,佢仲報以一個好自信ge笑容,好似識炒冰好叻咁.亞女仲細細聲同我講話個叔叔好唔衛生,係咁對住佢d炒冰咳.話未講完,我正想開口話唔要時,點知佢唔知係咪有鼻水流出黎啦,佢竟然用隻手係個鼻到好大力咁捽左幾下,我地睇到佢隻食指捽完鼻係濕濕潤潤ge,亞女跟住話唔食,好核突.我都隱唔住同個老闆講:老闆,你唔舒服應該睇醫生+帶返個口罩lor,咁樣好唔衛生呀,你請我食都死啦.個老闆先好似如夢初醒,指住喉嚨話岩岩今日呢到唔係幾舒服.於是我同佢講我唔要個炒冰,唔該埋單!!費時食左都有排驚.
咁無衛生意識ge食市,我以後都唔會去~~

禁止訪問

男爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

你好. 提議打去1823投訴一下, 警告等佢地認真經營都好呀!! 而家做食店, 有客要珍惜.... 謝.

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

好恐怖呀 ???

禁止訪問

別墅

男爵府

:mrgreen: :mrgreen: 見你講到炒冰老闆用手抹鼻涕呢度,覺得好搞笑.
快樂的甜芋快樂的甜芋

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都係好耐之前幫襯過炒冰和芒果卷,覺環境唔多乾淨,都無再去幫襯!
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

複式洋房

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

大宅

以後都唔去

水晶宮

畀面勳章

男爵府