自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

一向對呢間嘢都好反感!!!

可能我係用醫療卡,次次開親啲藥都好“渣”,食完仲差過未食之前,仲鬼咁多副作用,我啲小朋友食完一係就“發癲”,一係就“wing”!!!!

所以都係返去仁X,遠啲都係咁話!!寧願俾多啲的士錢都唔去康X!!!!

最慘就係莫醫生過咗檔!!!

原帖由 pigbbpig 於 09-2-17 13:17 發表
其實我不想提這間醫務中心,但唔講條氣有點不順。
我第一次去嗰護士幫我小朋友登記后,等了很久都末叫我小朋友個名,之後再問D護士,原來登記時寫錯名(當時有出世紙比D護士填寫)。
第二次去嗰護士態度非常之差勁。
第三次去 ...

大宅

我都有睇過蘇醫生,他係好細心,但斃在嗰間clinic啲藥唔得呢!!!不過都可能係我用醫療卡卦!

曹貴子我好耐好耐之前睇過,就係“慕名而來”,我覺得佢係可以好快令你減輕病情,但開藥就過重了,動不動都話要食抗生素,搞到個人好“散”!

反觀莫醫生,佢唔多建議病人動不動就吃抗生素,試過有次佢咩藥都無開添!!!

原帖由 piggybank 於 09-2-17 18:05 發表
係唔係講緊希爾頓果間?

我個囡睇開希爾頓的蘇喜明醫生,
睇左成一年有多.
佢好細心, 好好人, 一個症睇成八至十分鐘.

本來亞囡自細到大個個月都有幾日傷風咳,
佢介紹左D藥同埋D日常生活注意地方.
依家幾個月都 ...

大宅

Agreed!!!

原帖由 claudia 於 09-2-18 23:05 發表

我唔敢講呢間集團係咪咁, 但好多時集團都會對旗下醫生有指引, 乜症開乜藥啦咁, 集團買返黎的藥亦有不同. 所以同一個醫生去到唔同地方開的藥也可能唔同.

我好鍾意仁安, 專登去睇門診就係鐘意佢地的藥, 藥費係貴D ...

首頁

尾頁

跳至