想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

等我開個PART 10啦!

祝人人都喜事連連~~~

子爵府

好媽媽勳章

可唔可以join埋我呀~

其實你地part 9 果時我已經想join架喇, 不過太多頁, 我睇唔晒......搭唔到咀

我book左董醫生6月先有得睇. 第一次睇佢. 因為仲有好幾個月, 我打算呢幾個月乖乖飲雞精, 量體溫, 食葉酸, 用d仔. 仲打算迫老公去驗多次精精(之前果次成5年幾前, 唔update囉). 我諗緊驗唔驗輸卵管, 好似好辛苦咁.....

我今次要好好準備, 唔可以浪費見董醫生機會

子爵府

好媽媽勳章

係呢, 唔知你地見左幾多次董醫生先bingo呢? 係咪見佢多數會做埋iui /ivf?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

all,

等我來報導先!

原帖由 阿早! 於 09-2-17 15:02 發表
可唔可以join埋我呀~

其實你地part 9 果時我已經想join架喇, 不過太多頁, 我睇唔晒......搭唔到咀

我book左董醫生6月先有得睇. 第一次睇佢. 因為仲有好幾個月, 我打算呢幾個月乖乖飲雞精, 量體溫, 食 ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

阿早,

5年前的report一定要驗過了, 半年前都要驗過, 何況5年前? 仲有, 若果有其他醫生refer你去照輸卵管也是一件好事來的, 因為你將所有report給董醫生看, 若果要做treatment可以即時開始啊!

另外, 我在董醫生裡做了3次iui後 bingo 的, 祝你早孕!

原帖由 阿早! 於 09-2-17 15:03 發表
係呢, 唔知你地見左幾多次董醫生先bingo呢? 係咪見佢多數會做埋iui /ivf?

大宅

我又黎報到
杜c9,點呀你,好番d未呀?有無睇醫生呀?你同杜老爺都要好好保重身體呀

原帖由 ootolai 於 09-2-17 15:46 發表
all,

等我來報導先!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我都黎報到先

別墅

我都黎報到啦..

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 ootolai 於 09-2-17 15:48 發表
阿早,

5年前的report一定要驗過了, 半年前都要驗過, 何況5年前? 仲有, 若果有其他醫生refer你去照輸卵管也是一件好事來的, 因為你將所有report給董醫生看, 若果要做treatment可以即時開始啊!

另外, 我在董醫生裡做 ...

其實未有醫生refer我照輸卵管, 只係見都有唔少人check左, 所以我諗下係咪都check下先去見醫生囉.

係呢, 想請問你成個過程(由第一次見董醫生計), 歷時幾耐呀? 我30出頭, 唔等得幾耐喇.......

另外, 可唔可以話我知大約用左幾$呀?

大宅

牛年勳章

妳地好呀! 我將會係6月睇董醫生. 第一次睇, 唔知要做d 咩, 同埋收費會幾多呢? 多多指教

男爵府

我於3月中看董醫生,但想去董醫生之前,想幫老公驗精子(因不想浪費時間),請問妳們是否在是旦一間化驗所驗都ok嗎?還是去家計會驗呢?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

嘩! 咁快又PART 10!

原帖由 rainypen 於 09-2-17 14:55 發表
等我開個PART 10啦!

祝人人都喜事連連~~~

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

我之前响其他醫生做IUI,做咗好多次,其後董醫生幫我做IVF,第二次放雪旦BINGO

原帖由 阿早! 於 09-2-17 15:03 發表

大宅

c9,你個花小b最近飲奶飲得o.k.?我個蘇蝦仔就,每況愈下呀

原帖由 fishballbaby 於 09-2-17 16:26 發表
嘩! 咁快又PART 10!

侯爵府

杜C9你唔舒服呀? 冇事吖MA?

原帖由 ilapril 於 09-2-17 15:50 發表
我又黎報到
杜c9,點呀你,好番d未呀?有無睇醫生呀?你同杜老爺都要好好保重身體呀

侯爵府

我個衰豬今日飲了三次奶,分別飲了120ML、100ML和140ML ,我依家只係開160ML奶比佢,實在太浪費了,開D奶嚟掉

原帖由 ilapril 於 09-2-17 16:31 發表
花c9,你個花小b最近飲奶飲得o.k.嘛?我個蘇蝦仔就…唉,每況愈下呀

侯爵府

照輸卵管好快趣咋喎,我响仁安照,一D都唔辛苦,至於HOW MUCH? 要 去問吓,我太耐之前照,唔UPDATE了。

原帖由 阿早! 於 09-2-17 16:08 發表

其實未有醫生refer我照輸卵管, 只係見都有唔少人check左, 所以我諗下係咪都check下先去見醫生囉.

係呢, 想請問你成個過程(由第一次見董醫生計), 歷時幾耐呀? 我30出頭, 唔等得幾耐喇.......

另外, 可唔 ...

侯爵府

第一次睇,醫生都係問吓你既HISTORY,做吓婦科檢查,如果你有任何報告,記住攞埋去囉。

如果你係响仁安RMC睇,要預大約一千蚊,如果响翹康睇,我估幾舊水都可以。

原帖由 qcbb 於 09-2-17 16:13 發表
妳地好呀! 我將會係6月睇董醫生. 第一次睇, 唔知要做d 咩, 同埋收費會幾多呢? 多多指教

大宅

我個蘇蝦咪又係,我而家都係餐餐開160比佢,佢都係唔會飲晒,最多160(仲係好少係咁),成日都係飲得果100-140,都唔知點算,係咪厭奶呢?你有無比其他野佢飲呀?

原帖由 fishballbaby 於 09-2-17 16:35 發表
我個衰豬今日飲了三次奶,分別飲了120ML、100ML和140ML ,我依家只係開160ML奶比佢,實在太浪費了,開D奶嚟掉

侯爵府

唔好提喇! 我專登買D ORGANIC蘋果搾汁佢飲,隻衰豬都唔識欣賞

佢唔肯飲奶都冇辦法,體重合格就算數了,上個SAT剛剛去了健康院CHECK UP,體重有7.23KG,PASS喇!

原帖由 ilapril 於 09-2-17 16:45 發表
我個蘇蝦咪又係,我而家都係餐餐開160比佢,佢都係唔會飲晒,最多160(仲係好少係咁),成日都係飲得果100-140咋,都唔知點算,係咪厭奶呢?你有無比其他野佢飲呀?

...

首頁

尾頁

跳至