跳至

首頁

尾頁

別墅

呢排bb郁得好西利,照超升波醫生話bb頭仔已向下,所以bb會間中郁到壓到膀胱,引起尿急
有時剛去完不久,bb一郁又要即刻飽入toliet殊殊 做媽咪實在太偉大了

大宅

好媽媽勳章

有呀!!有呀!!但每次都係痾得少少....

大宅

我試過一次俾亞b踢到急, 之後都 ok.

別墅

x2 ah.. she kick me like this 1 month ago..

原帖由 FunnyBean 於 09-2-18 09:15 發表
有呀!!有呀!!但每次都係痾得少少....

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

攪到自己都唔知真係急定唔係急
出街一有洗手間就要去左先
好煩

大宅

有呀, 果次係街俾佢踢到我差d瀨呀, 廁所又排長龍... 幾辛苦呀.. 但其實又唔係好多尿尿.. 少少ja.. 但果種感覺係急到瀨!

大宅

我呀b都仲未轉頭仔,但我都試過突然間好急好急,就好似想瀨咁…

原帖由 joey722 於 09-2-18 13:57 發表
有呀, 果次係街俾佢踢到我差d瀨呀, 廁所又排長龍... 幾辛苦呀.. 但其實又唔係好多尿尿.. 少少ja.. 但果種感覺係急到瀨!

別墅

係呀~有時大力D 打哈知, 都會必0左D. ^^

所以KEEP 住用巾巾

別墅

我好早期已開始有打噴嚏/咳就必尿情況喇........
現在bb頭仔又向了下,搞到我成日急尿,就算呢頭去完wc,轉頭好快好快就又急過.......夜晚平均2個鐘就要上3次wc.....搞到成日冇覺好訓......
原帖由 OwenJC 於 09-2-22 02:04 發表
係呀~有時大力D 打哈知, 都會必0左D. ^^

所以KEEP 住用巾巾

禁止訪問

別墅

wah...2個hr 去3次...真係無覺好訓. mama 真係偉大~

我之前zzz果時都會成日急醒, 但又呵得0甘少少, 最慘係之後訓唔番..眼光光. 之後有時唔理佢, 訓醒朝早先去 ^^

原帖由 小benben媽咪 於 09-2-22 03:56 發表
我好早期已開始有打噴嚏/咳就必尿情況喇........
現在bb頭仔又向了下,搞到我成日急尿,就算呢頭去完wc,轉頭好快好快就又急過.......夜晚平均2個鐘就要上3次wc.....搞到成日冇覺好訓......
...

複式洋房

我夜晚平均要起兩次身去尿尿.. 成日都係急醒...搞到好似日日都唔夠 zzzzzz

別墅

最近,夜晚我盡量飲小d水,現在半夜大約2個鐘到才去一次wc,比早排好好多了
但日頭就會飲番多d水,平均1個鐘都去1-2次wc架 但有時個頭去完,比bb一郁又要即刻再去wc,試過好多次趕唔切就瀨左dd.......
同埋一打噴嚏或者咳都會必左dd

別墅

me 2!! but i still need平均1個鐘都去1-2次wc, so slept very badly !

大宅

大家千祈唔好因為怕尿尿而飲少咗水, 咁會影響羊水份量. 如果羊水太少, 醫生唔會俾我地嘗試順產.

星期六醫生同我講我既羊水份量啱啱到 margin, 要飲多d水同牛奶......

複式洋房

有牙~特別系打克痴
好辛苦丫成日都急~佢一郁就要去次所先煩

洋房

有啊,我發覺BB越大我去toliet次數就越多,好多時都系得好少,BB越郁,就越容易想去toliet啦,瞓都瞓唔好!做媽咪真系偉大!

別墅

原帖由 vivienne019 於 09-3-9 12:45 發表
大家千祈唔好因為怕尿尿而飲少咗水, 咁會影響羊水份量. 如果羊水太少, 醫生唔會俾我地嘗試順產.

星期六醫生同我講我既羊水份量啱啱到 margin, 要飲多d水同牛奶...... ...

上次我睇醫生, 醫生都話我bb 羊水唔夠, 我已經飲好多水了, 自上次後我都加碼飲多左奶, 希望早訓d 飲多d 水份有幫助啦.

Born         3.185kg     5 Months  7 kg
1 Month    4.21kg       6 Months 7.87kg  
2 Months  5.24kg       12Months 9.4kg
4 Months  6.93kg       13Months 9.6kg

複式洋房

me too....go to toilet at night almost two hrs once, but really so sleepy n tired~~

首頁

尾頁

跳至