親子旅遊

跳至

首頁
12345...16

尾頁

水晶宮

book左康泰的package, 5日四夜住koreana, 唔計稅$2760, 另加機票附加費$50, 房的附加費total$200...總計兩大一細全部$9000唔使...坐大韓中午12點幾班機

3月28號出發...準備睇櫻花, 因為帶住個四歲仔仔, 所唔會搭凌晨機..

行政會去戰爭博物館, 民族村, 愛寶樂園, 樂天世界, 景福宮, 三清洞, 仁寺洞, 東大門, 南山睇夜景, 汝矣島及遊漢江, 參觀kbs電視台...如果有時間會去梨花女子大學一遊...

複式洋房

原帖由 christycheng 於 09-4-27 13:43 發表
各位媽媽,

睇晒全部post,很有用, 想問下大家:

1. 有無人剛回來, 天氣怎樣? 上網查10-20度, 不知道帶甚麼衣服, 很煩惱.

2. Everland & Lotte World 那個比較適合小朋友呢?

3. 去everland於東大門那裡搭專車? 是否 ...

Everland 應該比較適合小朋友, 因為那裡是似迪士尼, 同埋有動物睇啊!小朋友肯定鍾意! 而Lotte World機動game小朋友就玩唔到了!
Everland 前去方法: 地鐵3號線教大站13號出口,再乘1500路公共巴士直達,再唔係你抄低以下韓文,方便同司機溝通.
에버랜드everland

我黎緊都會24-30/5 同朋友去首爾自由行呢....好期待啊!希望d豬流感快d 無事啦!!!
http://hk.myblog.yahoo.com/yoyo-cici

禁止訪問

複式洋房

回覆 # 的文章

Hi KSY,

Thanks for the information.

侯爵府

我間房係包 4個人既早餐 (我個package sunday 都有早餐食架), 所以我有叫room service 比多一個枕頭同1張被比我, 佢地無問過我野.

所以, muicc, 你都可以搏下既

原帖由 evalimama 於 09-4-26 18:34 發表
Hi Muicc

其實reception睇到有朋友上房探你未必有問題, 問題係佢地只供應3個枕頭及2張被, 如你要求多D枕頭和被, 可能引起懷疑啦!

民房

Hi Muicc

其實reception睇到有朋友上房探你未必有問題, 問題係佢地只供應3個枕頭及2張被, 如你要求多D枕頭和被, 可能引起懷疑啦!

民房

Hi Minnie Minnie,

credit card 資料 check in 時先比。

侯爵府

畀面勳章

Ohhhh... really? 咁唯有下次一家人去才試住吧! Thanks for sharing!

原帖由 evalimama 於 09-4-25 18:58 發表
Hi Muicc

receptions 對正lift lobby,係會睇到D人出入架。

複式洋房

Hi Evalimama,

想問多一樣野, 你話係直接同Fraser Place Central Seoul 訂房的, 那麼你是在他們的website上比credit card資料還是check-in 時才pay credit card 呢?

複式洋房

Hi MomMom and Evalimama,

Thank you very much for your information.

民房

Hi Minnie Minnie

個煎pan放在近廚房門口個櫃度。
厨房內有齊4人用的碗碟杯歺具。

不過只有牛油刀,無水果刀。
簡單煮食係ok嘅。

原帖由 MinnieMinnie 於 09-4-24 14:08 發表
Evalimama and MomMom,

唔好意思, 想問下係Fraser Place Central Seoul 房裡面有冇刀, 义, 快子同水煲之類的用具呢?

民房

Hi Muicc

receptions 對正lift lobby,係會睇到D人出入架。

伯爵府

醒目開學勳章

MinnieMinnie,

係,除左星期日/公眾假期外每日都會執房&清潔哂成間房架(包括D煲同用具等所有野)

原帖由 MinnieMinnie 於 09-4-25 12:05 發表
Hi MomMom,

我明白你所講唔同線去唔同地方的說法。

又是否每天(除星期日外)都有人執房及清潔廚房D煲同用具呢?

侯爵府

畀面勳章

Hello Mom mom,

我arm arm 去完韓國返來,心思思想下個月同幾個girlfriends去多次,想問下Fraser Place Central Seoul 可以「屈蛇」嗎?...其實我地4-5個女仔,一間2bedrroms suite大家share抵好多....請問receptions會看到客人出入大堂嗎? Thanks you!

複式洋房

回覆 # 的文章

Hi MomMom,

我明白你所講唔同線去唔同地方的說法。

又是否每天(除星期日外)都有人執房及清潔廚房D煲同用具呢?

侯爵府

有呀, 咩都有, 5洗擔心. 好似係無煎pen同wok, 我用煲黎炒野,煎野

原帖由 MinnieMinnie 於 09-4-24 14:08 發表

唔好意思, 想問下係Fraser Place Central Seoul 房裡面有冇刀, 义, 快子同水煲之類的用具呢?

侯爵府

由酒店可以行去西大門或市廳站, 2個站差不多, 行 5-10分鐘. 你要睇去邊/由邊度返而揀去邊個站上/落. 因2個站係唔同線. 5知你明5明我講咩??

原帖由 MinnieMinnie 於 09-4-24 12:34 發表
Hi Evalimama and MomMom,

請問最近Fraser Place Central Seoul 的地鐵站是否西大門站呢? 又由Fraser Place Central Seoul 行去西大門站要多少時間呢?

複式洋房

複式洋房

最近Fraser Central Seoul 的地鐵站

Hi Evalimama and MomMom,

請問最近Fraser Place Central Seoul 的地鐵站是否西大門站呢? 又由Fraser Place Central Seoul 行去西大門站要多少時間呢?

民房

Everland bus
這是巴士公司的網站和電話 :

daesungtour
www.daesungtour.co.kr/sub2.htm
032-322-7001

首頁
12345...16

尾頁

跳至