親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章

HIHI

我又係book左package去首爾,5d4n,2大1小,住apartment,around14xxx,坐cx,不過我地坐零晨機,因為9點幾班機full左.

我10/4出發,我地會去(愛寶/樂天/南山睇櫻花&汝矣島...),行程以輕鬆,舒服為主.

原帖由 靚寶 於 09-2-18 07:58 發表
book左康泰的package, 5日四夜住koreana, 唔計稅$2760, 另加機票附加費$50, 房的附加費total$200...總計兩大一細全部$9000唔使...坐大韓中午12點幾班機

3月28號出發...準備睇櫻花, 因為帶住個四歲仔仔, 所唔會搭凌 ...

伯爵府

醒目開學勳章

MomMom,

好開心,有bk媽咪同一日出發住埋同一間apartment,我係10出發不過我地14先返,我2大1小,到時有緣見喇!我都未plan行程,我地會去睇櫻花同去2個樂園,你有冇咩好建議?

伯爵府

醒目開學勳章

係,我都好開心有BK媽咪同日出發又住埋同一間APARTMENT,今次係我地第二次自由行,上次去台灣,所以溝通唔係問題,今次都幾驚溝通唔到架,不過老公話冇有怕喎,我小朋友7歲,行程未定,不過應該一日去樂天,一日去愛寶,一日去汝矣島睇櫻花,我有咩資料就PM你.

我地坐CX又係零晨機,好似係0:20,我個PACKAGE係5D4N,2大小AROUND$14500.

原帖由 MomMom 於 09-3-5 19:28 發表
嘩, 我一家4口去首爾真係有d 驚. 我老公本來suggest 跟團, 但我地成6-7年無跟過團. 自由行去過好多地方. 係今次最驚. 而家搵到個伴, 好開心呀. 不如一齊玩啦. 你有咩資料 pm 我啦. 你小朋友有幾大呀? 我大女 ...

伯爵府

醒目開學勳章

我個package係cx holiday買架,包早餐.係我00:20機,你呢?
我小朋友係囝囝,都應該岩玩架,係我住one bedroom架.
我幾年前去過korea不過係跟團,我既意思係今次係我地第二次自己行,第一次係去台灣.
其實我地預左一日去樂天,一日去愛寶,同一日去汝矣島睇櫻花,如果大家行程相同既可以一齊去玩.

Please check pm

伯爵府

醒目開學勳章

HIHI MomMom,

我係msn度add左你喇

原帖由 MomMom 於 09-3-6 11:46 發表
哈哈, 真橋, 我班機係 00:25, 去到 seoul 係 04:55. 咁早去到你地打算點?

我都係包早餐(except Sunday).

我去4日only 都係諗住去 愛寶, seoulland, 樂天 同汝矣島.

Please check PM.

...

伯爵府

醒目開學勳章

evalimama,

好開心又多個bk媽咪住埋同一間apartment,你早我地兩日,你係唔係都係cx holiday買package架!你幾多個人去ah!plan左行程未ah!你會搭咩車去呢間apartment ah!

原帖由 evalimama 於 09-3-7 16:34 發表
Hi Mom Mom and KSY,

我都係住呢間service apartment, 我會搭CX 8/4凌晨機出發5D4N:-P

伯爵府

醒目開學勳章

evalimama

我諗我地都係用你呢個方法去酒店.

原帖由 evalimama 於 09-3-7 17:49 發表
酒店教我搭6005号機場巴士。
係East Gate 5B or West Gate 12A等車
往Seoul Station 方向, 車程70分鐘, 車費大人KW9000
係'Vabien Suites'站落車, 然後反方向行500米就到啦。
你地係咪打算咁樣搭車呢?:loveliness: ...

伯爵府

醒目開學勳章

http://www.everland.com/MultiLanguage/chinese1/everland/ticket/ticket.html

原帖由 evalimama 於 09-3-12 22:35 發表
everland web site 有coupon print.:lol::" />

伯爵府

醒目開學勳章

MomMom

好似月曆咁樣揭既書,係填份問卷送架!

伯爵府

醒目開學勳章

我有ah!我嗰日上去攞map時,個姐姐俾左份文件我填,我交番俾佢就準備走人!點知佢叫番我轉頭俾本旅行咭我.

原帖由 evalimama 於 09-3-13 23:19 發表

個姐姐都一樣都無同我講,所以我都無攞到。:-(

伯爵府

醒目開學勳章

靚寶

你就出發喇!玩得開心D!記得返黎報料AH!我10/4出發AH:lol

伯爵府

醒目開學勳章

靚寶

多謝你報料,你第一日既行程係點ah!你點搭車去愛寶ah!我預左一日時間係愛寶玩,我下個星期四出發都煩緊要帶咩褸去著,你玩得開心d喇!你返香港先答我問題喇!可以既話俾你個行程大家參考吓!thanks

原帖由 靚寶 於 09-4-1 23:04 發表
Hi, 大家好! 我宜家在首爾!

尋日落機後去酒店, 好彩有d中文字, 我地用身體言語同d人問路, confirm下我地搭的車有冇錯, 機本上都有用, 而且在韓國觀光社拎果本旅遊咭都好有用, 因為當地韓國人d英文真係好水, 佢地可 ...

伯爵府

醒目開學勳章

靚寶

多謝你又上黎報料,咁快你已經到左首爾3日喇!等你返黎俾我個schedule你幫我睇睇呢!玩得開心d喇!

原帖由 靚寶 於 09-4-2 23:06 發表
第三日行程,

今日唔再慢條斯理, 九點半食埋早餐出發, 第一站係去戰爭博物館, 我地十點半去到, 十二點鐘左右就走左, 果度有入場睇資料館(要俾錢), 不過我地冇入, 淨係起出面睇坦克車, 戰機, 火戰炮等等都夠我地睇, ...

伯爵府

醒目開學勳章

靚寶

多謝你又上黎報料呀!我下星期四晚出發喇!

今日天氣如何?

係喇你有冇參觀63大樓既水族館ah!如有既值唔值得入去參觀ah!

聽日返香港喇!咁你聽日要盡情shopping喇!

伯爵府

醒目開學勳章

Hi 靚寶

呢個係我既行程ah!你幫我睇睇o唔ok ah!謝謝

Day 1: 香港機場 → 韓國機場 → 酒店 → 南大門 → 明洞 → 樂天世界 + (樂天百貨) → 酒店

Day 2: 酒店 → 戰爭紀念館 → 梨泰院 → 汝矣島賞櫻 + 63大廈 → 弘大 → 酒店

Day 3: 酒店 → 景福宮 (土俗村蔘雞湯 - lunch) → 仁寺洞 → 鐘路區 → 清溪川 → 東大門 → 酒店

Day 4: 酒店 → 愛寶樂園 → 首爾站樂天超市 → 酒店

Day 5: 酒店(check out寄行李係酒店) → 三成COEX Mall水族館 + 泡菜博物館 → 酒店 (3:30pm 攞行李搭機場巴士) → 機場

伯爵府

醒目開學勳章

hihi 各位我都返黎喇

5天行程如下

day 1 : 愛寶樂園 → 首爾站樂天超市
day 2 : 汝矣島賞櫻 + 63大廈 → 明洞 → 南大門
day 3 : 景福宮 → 仁寺洞 → 鐘路區 → 清溪川
day 4 : 三成COEX Mall水族館 → 樂天世界
day 5 : 戰爭紀念館 → 明洞

coex既水族館正過63大廈既水族館(可以唔去都得).

南大門可以唔去,因為冇野行,感覺唔太好,不過我要去買人參,所以冇得揀一定要去

首爾站樂天超市(有tax refund),樂天世界既樂天超市係(冇tax refund)架

fraser place真係好唔錯,又乾淨又大,如果我再去首爾我都會再揀佢.

伯爵府

醒目開學勳章

早晚都比較涼,日間天氣好熱,所以一定要帶外套

原帖由 bebefun 於 09-4-17 10:57 發表
hi, 請問果邊天氣女何呀, 因下星期二零晨機呀, thx

伯爵府

醒目開學勳章

mommom

係ah!本來我地諗住去明洞南大門嗰d架,不過上左車之後又諗住去樂天,跟住諗諗吓又想去水族館,結果都係冇去水族館,而係去左愛寶,所以我之前都話你知,我地係唔會跟行程,隨心想去邊就去邊,最緊要既係check清楚搭咩車就得.

係ah!樂天duty free係要白金visa card先有15% discount架,所以我都特登帶左張過去.

原帖由 MomMom 於 09-4-17 11:20 發表
KSY,

原來你第一日去左everland 呀, 岩岩落機去everland 唔眼瞓咩? 第一日係最早最多時間, 但又驚d 小朋友tired 無心機玩.

我又post 下我既行程先:

day 1: 南大門 -- 三成COEX Mall水族館 → 明洞
day 2: 景 ...

伯爵府

醒目開學勳章

mommom,

我地係江南站轉5002巴士,我地去左4個鐘就走喇!我諗住平日冇咩人點知勁多人,我仔鍾意樂天多d.

原帖由 MomMom 於 09-4-17 17:10 發表
ksy,

去愛寶, 你係咪去左南山站轉巴士呀?? 咁你地玩到幾點先走呀?? 多唔多人呀. 我地sunday去就好多人, 好多game都要排隊, 40分鐘至1個鐘.

伯爵府

醒目開學勳章

MinnieMinnie,

係,除左星期日/公眾假期外每日都會執房&清潔哂成間房架(包括D煲同用具等所有野)

原帖由 MinnieMinnie 於 09-4-25 12:05 發表
Hi MomMom,

我明白你所講唔同線去唔同地方的說法。

又是否每天(除星期日外)都有人執房及清潔廚房D煲同用具呢?

首頁

尾頁

跳至