跳至

首頁

尾頁

別墅

可能大家會覺得我忋人憂天, 以前得我自己就唔覺, 但係家下多咗個仔, 成日覺得出面世界好危機四伏....

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2043671&extra=page%3D1&page=1

有時一個人帶住bb去撘火車, 有啲站咪冇大閘推埋bb車一齊出嘛, 你要按果個開門制等職員開咗道閘等你推咗架bb車出咗去先, 跟住你要走去好遠的閘位出去, 然後9秒9咁去接翻架bb車....

其實, 喺一啲超繁忙的站, 好似沙田果個, 人來人往, touchwood/大吉利是講句, 如果啲"有心人"真係吼住你個b, 一兩秒佢就可以推住你部bb車或者抽起你個b就跑咗去....哎呀, 真係唔敢想像.....

呢啲可能係我過度緊張, 或者我開始有精神錯亂/妄想症.....

You are very special, There is no one just like you
Created by the Master, God made you to be you
You are very special, Exclusively designed
You are very special, And I'm so glad you're mine

男爵府

我吾会離開架bb車(即個女)我会一齊出然後先行返過去"doo"card 架,或者会有職員help我"doo"~~
[img]http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers

大宅

我都一定唔會離開bb,就算我真係要走去好遠的閘位出,都一定抱埋bb去,最多放低bb車,睇下個職員可唔可以幫我望一望住。

別墅

我都其實有諗過, doo咗card先一齊出閘囉...

去街, 一係就兩個人一齊去, 如果真係單拖....可能真係要揹住佢...

不過, bb大啲...又點算呢....

You are very special, There is no one just like you
Created by the Master, God made you to be you
You are very special, Exclusively designed
You are very special, And I'm so glad you're mine

大宅

好媽媽勳章

我都會去推左阿b出去至返去閘口 doo, 唔會留低佢

男爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我去到邊都會揹住個仔!

男爵府

睇完都有d驚...

大宅

係呀! 真係幾恐怖!!!估唔到香港地d人都會咁....

原帖由 tomato100hk 於 09-2-18 14:33 發表
睇完都有d驚...

首頁

尾頁

跳至