跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

尋晚為了大仔揀小學而同C6炒大穫 ,我個仔好活躍, 好鍾意表達意見, 所以想搵間比較活動教學o既, 想揀干良發, 又擔心小班又小額, 搵多間沙循佢又話遠, 話我離譜, 點解唔可以進步d, 為小朋友著想下, 唔通到中學, 又要因為要近來揀間Band 2 學校(因我們想揀間基督教學校)

別墅

可以考慮埋曾梅千禧,喺一間用活動教學嘅學校而且做得唔錯,兩公婆都係為個仔好啫,唔洗吵大獲,平心靜氣地寫低所有利弊好好討論下再作取捨.

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

如果想活動教學會係神召會/鳳溪/曾梅等...

楝學校係好煩架, 一齊慢慢商量, 小學無分別banding, 即使入到坊間自行評定所謂band 2既小學, 只要成績係band one組別, 你一樣可以入到band one中學, 何況中學將會校本選擇教學語言, 已經再無標榜既英中...

我細仔今年9月都揀小學, 我都未知會5會入番大仔讀既小學, 我都好煩惱...

侯爵府

我老公反而唔多理, 我自己又唔會太緊張, 煮到黎先食
take it easy 會好d
原帖由 依嵐媽媽 於 09-2-18 13:30 發表
尋晚為了大仔揀小學而同C6炒大穫 ,我個仔好活躍, 好鍾意表達意見, 所以想搵間比較活動教學o既, 想揀干良發, 又擔心小班又小額, 搵多間沙循佢又話遠, 話我離譜, 點解唔可 ...

大宅

畀面勳章

所以我成日都覺得你老公放手得來又好錫希希, 唔似我C6咁, 佢仲叫我唔好諗做野, 比d心機湊好佢對仔女喎, 係呀, 佢就可以撓埋雙手la :-( :-(

原帖由 hihirita 於 09-2-18 14:16 發表
我老公反而唔多理, 我自己又唔會太緊張, 煮到黎先食
take it easy 會好d

大宅

畀面勳章

有時我真係覺得好傻, 日日猛睇d視學報告, 睇到眼都moon埋,都唔知為mud

係呢, 想問你知唔知神召會情度會唔會低d, 我係咪好矛盾呀
原帖由 mrs.so 於 09-2-18 14:03 發表
如果想活動教學會係神召會/鳳溪/曾梅等...

楝學校係好煩架, 一齊慢慢商量, 小學無分別banding, 即使入到坊間自行評定所謂band 2既小學, 只要成績係band one組別, 你一樣可以入到band one中學, 何況中學將會校本選擇 ...

侯爵府

我老公懶理囉, 樣樣只得我諗, 不過諗番轉頭如果佢又多多意思, 我又係煩
你同你老公平心靜氣傾下囉, 大家都係為個仔好, 你無宗教分咩? 你心水係亍良發?
原帖由 依嵐媽媽 於 09-2-18 14:24 發表
所以我成日都覺得你老公放手得來又好錫希希, 唔似我C6咁, 佢仲叫我唔好諗做野, 比d心機湊好佢對仔女喎, 係呀, 佢就可以撓埋雙手la :-( :-(

...

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 hihirita 於 09-2-18 14:43 發表
我老公懶理囉, 樣樣只得我諗, 不過諗番轉頭如果佢又多多意思, 我又係煩
你同你老公平心靜氣傾下囉, 大家都係為個仔好, 你無宗教分咩? 你心水係亍良發? ...

係啦!!!!我都以為你已係自行派位收左喇

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我當年都好似你咁不斷睇視學報告, 你要知道視學報告都係一段時間學校做出比教育局睇既一場show, 不及家長既親身感受好...

我朋友仔仔而家係神召會小二, 佢揀呢間學校既原因係少功課活動教學, 聽佢講都唔錯, 老師幾好, 係程度慢少少, 始終都係活動教學...

你問吓其他唔同學校既家長意見, 最重要係你要想下你要小朋友接受邊類型既教學模式...

慢慢傾唔好傷和氣...

大宅

畀面勳章

有宗教分, 但我地住上水, 同埋好似話佢小班,驚競爭大

原帖由 hihirita 於 09-2-18 14:43 發表
你同你老公平心靜氣傾下囉, 大家都係為個仔好, 你無宗教分咩? 你心水係亍良發? ...

大宅

畀面勳章

我係咪好誇呀

原帖由 drizzle 於 09-2-18 14:46 發表

係啦!!!!我都以為你已係自行派位收左喇

侯爵府

你有宗教分打底都咁驚, 我物都無咪.............
原帖由 依嵐媽媽 於 09-2-18 14:51 發表
有宗教分, 但我地住上水, 同埋好似話佢小班,驚競爭大

大宅

畀面勳章

多謝你,我想亞仔鍾意玩, 又驚佢第時sing中時跟唔到d程度

原帖由 mrs.so 於 09-2-18 14:50 發表
我當年都好似你咁不斷睇視學報告, 你要知道視學報告都係一段時間學校做出比教育局睇既一場show, 不及家長既親身感受好...

我朋友仔仔而家係神召會小二, 佢揀呢間學校既原因係少功課活動教學, 聽佢講都唔錯, 老師幾 ...

大宅

畀面勳章

你係咪諗王錦輝呀, 一條龍, 驚少一次仲好

原帖由 hihirita 於 09-2-18 14:56 發表
你有宗教分打底都咁驚, 我物都無咪.............

侯爵府

王錦輝好難考架, 你知我仔成日都要痴住我架啦, 面試時都唔知點算............
北區我仲係首選曾梅
原帖由 依嵐媽媽 於 09-2-18 15:01 發表
你係咪諗王錦輝呀, 一條龍, 驚少一次仲好

大宅

畀面勳章

我呢排叫迦舜練下d天才表現: 叫佢唱囍帖街同講故事 你會唔會同希希上下d面試班呀

原帖由 hihirita 於 09-2-18 15:05 發表
王錦輝好難考架, 你知我仔成日都要痴住我架啦, 面試時都唔知點算............
北區我仲係首選曾梅

侯爵府

唔好講面試班啦, 佢平日d 興趣班都扭計唔肯上
原帖由 依嵐媽媽 於 09-2-18 15:21 發表
我呢排叫迦舜練下d天才表現: 叫佢唱囍帖街同講故事 你會唔會同希希上下d面試班呀

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

咁即係你仔仔係今年9月升小一???
今年既話,自行收生派位收左未??

侯爵府

no 呀, 佢同我一樣今年9月先簡小學乍
原帖由 drizzle 於 09-2-18 15:46 發表

大宅

畀面勳章

唔係, 係2010年升小一

原帖由 drizzle 於 09-2-18 15:46 發表

首頁

尾頁

跳至