懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

好緊張ar...仲有一個月唔夠(下個月中)係bb預產期la...
我開始覺得有d驚...
我唔係驚生bb會好痛...
而我係驚唔知bb會點通知我佢要出世...
我好怕佢給我的見面禮是"串痒水"
若果到時得我一個真係唔知點算
請問各位mami...你地係咩先ka...
a. 見紅
b. 陣痛
c. "串"痒水

複式洋房

我仲有10日就到預產期啦...e+日日係度等bb出黎...呢兩日有小小唔舒服...又暈又有d肚仔痛又標冷汗...客死我老公...以為我生得/\/\

別墅

我仲有 5 日就到預產期,今個星期 5 又要去醫院產檢,個肚好重,成日都好急尿,又有想急 "使" (人地話生之前好似想急使) 次次去 "次所" 都驚見紅,因為姑娘話:
1. BB "YUK" 小左
2. 見紅 / 穿水
3. 每 15 分鐘陣痛 1 次,先入院
我好 2, 3 未出現,1 好似係又好似唔係, :;pppp: 我都想阿仔話我知佢想幾時出世等我可以有好的心理準備!

原帖由 2on 於 09-2-18 17:24 發表
好緊張ar...仲有一個月唔夠(下個月中)係bb預產期la...
我開始覺得有d驚...
若果到時得我一個真係唔知點算:badfe ...

複式洋房

雖然我仲有10日...但bb係我肚入面仲係菲常之活躍...好似唔想出黎咁

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

我係見紅先

原帖由 2on 於 09-2-18 17:24 發表
我開始覺得有d驚...
若果到時得我一個真係唔知點算:badfe ...

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

我是陣痛先...(果時差唔多5分鐘陣痛一次,來得太快 )
之後入院..姑娘幫我吉穿羊胎水
之後生

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

我係穿水十見紅先.生之前幾日bb郁少左.

複式洋房

仲有九日到預產期~~~但係bb無yuk少左,反而比之前yuk多左,仲一日比一日大力,尤其係半夜,俾bb嚇醒左~~唉~~~會唔會真係唔想出黎架????
到左預產期的話,仲未出黎,都唔知點算......

複式洋房

我都係仲有10日... 呢兩日, 阿B 明顯郁少左!
前兩日隻腳仲腫到好似豬腳咁, 我媽咪話"3消3腫"之後就生得... 咁我腫左一次, 仲要等2次~~

大宅

我係見紅,無痛,跟住醫生幫我穿水,又唔痛,催生半日後(都唔痛),到換班姑娘加劑量先痛,痛左個幾鐘,然後15分鐘生出黎。

大宅

只有十分一o既人係穿水先ga(睇書講)

我上一胎就係見紅先

大宅

wyeth冷知識勳章

穿水好麻煩,我今日已經39週,但阿b仲好活躍,希望我不是穿水先啦...

複式洋房

我係穿水先. 生之前兩日, 個肚好明顯 dur 咗

複式洋房

原帖由 paulineluk 於 09-2-18 18:24 發表
我都係仲有10日... 呢兩日, 阿B 明顯郁少左!
前兩日隻腳仲腫到好似豬腳咁, 我媽咪話"3消3腫"之後就生得... 咁我腫左一次, 仲要等2次~~

咩叫>> "3消3腫" ??
腫=腳腫?? 咁"消"係咩??
我隻腳勁小有腳腫既情況喎.....

男爵府

我係陣痛+見紅,入產房後姑娘幫我穿水

複式洋房

頭先落街買野之前去toilet...發現有d淡黃色啫哩分泌...係咪正常架...定都算係就生既徵兆呢?? 有冇人試過??

大宅

我係連續兩日朝早起身去厠所見到底底有少少啡紅(手指甲咁多咋,之后全日都冇), 去睇私家佢檢查完即刻入院,入咗院半夜就見紅,肚痛,痛咗成3日先生得出bb...

大宅

而家37weeks4days,日日都有無痛宮縮(肚變硬,而且都好密,係咪應該好快生呢??

複式洋房

原帖由 o327o 於 09-2-18 19:23 發表

咩叫>> "3消3腫" ??
腫=腳腫?? 咁"消"係咩??
我隻腳勁小有腳腫既情況喎.....

腫3次, 退腫3次咁解
腫=腳腫 >> right
"消"係咩?? >>退腫
唔係一定個個都係咁, 有d人一早已經腫得好厲害!
"3消3腫", 據我媽咪講只係臨生嘅其中一個先兆

別墅

哈...我E+36WEEK 5DAYS....
阿B已經比以前郁少左....
間中都會抽住痛....
昨日去廣華門診CHECK..
醫生話BB個頭在下面...
梗係痛LA...
有時都會瞓瞓吓痛醒左...
醫生話個子宮收縮間中都會有喎....

首頁

尾頁

跳至