自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

妳地最難忘的生日是怎樣過嫁~

我記得我最難忘的生日是在我未結婚之前,有一個追我的男仔約我過生日,咁生日喎,緊係穿著得靚靚,仲化小小妝,放工後好期待,跟著出mk,原來佢係帶我出mk的茶餐廳,食晚市套餐,我仲記得個茶餐廳地下仲係好多紙巾同煙頭,好(烏租).....
我到今天都仲印象深刻~~

妳地印象深刻果d係點過嫁~
一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

好似係yr18 o個年,岩岩失戀,我其中一個老細響辦工時間,無啦啦熄哂公司d燈,同d同事一齊推架生日蛋糕車,當時我一路喊,一路講多謝!!!(好感動好安慰)~~~~

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

啱啱出黎做野時
咁我地成班女仔出左去開工,做完野番鋪休息時(鞋都除埋)
點知班同事攞住個蛋糕行入黎仲唱住生日歌
而且同時有個朋友送左99支玫瑰花比我
好開心

子爵府

妳地就好啦~~~

男爵府

醒目開學勳章

未同c6結婚既有一年生日..
佢靜雞雞拎左幾日大假..
放第一日大假佢扮返工..
跟住無耐返黎屋企話唔返同我去食早餐..
我問佢點解..佢話同你慶祝生日嘛..
我話你咁唔得架喎..哦左佢好耐..
跟住去到食早餐佢先講話請左假同我去旅行..
不過未買機票未book酒店..
食完早餐去買左夜晚機..book左5晚酒店..
返到屋企發現佢passport過期..
即刻去整2個鐘有得拎..9點幾去到機場..
發現原來自己本passport都過左期..
即刻喊左出黎..好sad..
第二日拿拿聲去買多張機票同換passport..
(原本個張要星期二四六先有機..唔想唗左日假)
過左一個又驚又喜既生日..(雖然只係去太靚)

大宅

醒目開學勳章

最難忘係上上年生日前夕...老公去左夜總會玩...當時..我仲有一個月就生得喇...想走又走唔到,最後都原諒左佢,,但一世難忘~~

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

mmmm, 真係無難忘既生日喎, 希望將會有啦
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

冇花、冇禮物、冇錢, 活左大半世人, 未試過有難忘既生日!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

大宅

我記得我23歲生日那天 (個時我係學校做文員), 同我friend果幾個學生送咗紥花比我, 原來係用雜誌摺成的百合花, 我一見到眼眶內的眼淚己經湧出來, 我感動!!

子爵府

(師奶仔)

(原本個張要星期二四六先有機..唔想唗左日假)
過左一個又驚又喜既生日..(雖然只係去太靚)

妳真係好得~~

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 jo2901chan 於 09-2-19 16:09 發表
(師奶仔)

(原本個張要星期二四六先有機 ...

因為我幾個月前睇過..成日以為12月先過期..
但係我地10月去旅行個陣先發現原來係我一直記錯..
係8月過期先岩..好彩c6無鬧我仲安慰我買過張機票咋..
如果唔係真係喊都無謂

個時仲要係去到checkin個陣比本passport個姐姐..
姐姐話我過左期..我話唔係掛..講笑咋~?
跟住我仲自言自語話唔通我拎左舊個本??
但係睇過呢本係無比人剪過架..無理由架..
跟住睇左幾次本passport..真係過左期..
d眼淚就係咁流喇..

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

28歲‥‥希臘過架,真係好浪漫。

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我仲係10幾歲個時,如當時嘅男朋友返左大陸玩,其實都係好普通咁過,只係過左一個屬於我圩個又唔會有人騷擾嘅一個夜晚

洋房

男朋友同自己講分手...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至