自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

花園街出晒名架啦,我每次出花園街買嘢,都會特登換個腰Bag放銀包、電話同鎖匙包的,仲要成日用手按住,其餘嘢如紙巾、戰利品就放入環保袋。佢哋扒竊嘅速度真係光速架,不可不防。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

去旺角好多扒手, 要小心

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主

花園街好多扒手架
幾年前、抱住2歲BB、都可以咁衰、偷我電話

水晶宮

子爵府

delana 發表於 17-10-27 13:54
頭先出旺角,去朗豪坊整手機,之後行去花園街,發覺條拉鍊打開左,個碎纸包唔見左,除左有八達通,最重有阿 ...

我今天都黑仔,落巴士先記得件風褸漏了在車上,立即搭車追去總站(只差三個站)都已經無,肯定是有人取去!

子爵府

減齡達人勳章

個度好多扒手,我都係旺角朗豪坊係去花園街條路試過唔見電話同銀包,仲傷,依世都記得,好彩個次有朋友同行,我係上車先發現搵唔到銀包嘟八達通,唔係就返唔到屋企!
個度又試過遇到變態佬,行行下街俾人從後摸面,係三唔識七大叔,嚇到我死,黎唔切反應,個人又即刻摸埋我同行朋友塊面,個男人即刻跑開,我地嚇到呆左,清醒個下就即刻走,旺角太多扒手同變態佬!

伯爵府

人都巔 發表於 17-10-27 13:59
去親果頭我都會將個袋夾到實一實. 我都試過響花園街比人打開拉鍊偷了銀包. ...

我之前喺花園街比人偷了部iphone.仲要新買!

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

回覆樓主:

好多扒手都係大嬸,趁你睇緊野,唔覺唔覺行埋你身邊犯案,所以人多嘅地方一定要打醒12分精神!

首頁

尾頁

跳至