懷孕前後

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

原帖由 lingha 於 09-2-20 15:29 發表
coki,

why你網上buy奶粉要驗証ge??

cally,

哦.....icic~~

maggie,

同你傾完後,我就閃咗去新都城....但千色店間mioggi冇咗la 跟住搭mtr過坑口,最終去咗sofina買咗粉底,遮瑕,同埋打底霜,全部有9折,仲儲 ...

我發覺而家我個鼻上面多左好多斑,我而家用緊SHISEIDO 0既底霜同濕粉囉,SOFINA果隻遮瑕得唔得呀?

子爵府

原帖由 jenniferbb 於 09-2-20 19:41 發表
哈哈~
無人理我,我走lu...88各位

你做咩去健康院0既?有左?

子爵府

原帖由 mlkk 於 09-2-20 23:53 發表
jenniferbb:
愛琴天水圍冇車直接去到,一係要出市中心轉好似k51,到黃金海岸個度落車,一係元朗至洪水橋有紅van出佐敦,會經架!
冇問題呀~~隨時加入都ok,你加返個名吖,thx!
係呀~~呢次同思行去日本雖然辛苦 ...

我買左JILL STUART果隻眼影呀,,,OK喎,都好易搽,我都係0岩0岩學咋,之前試過有D會0係雙眼皮摺位有痕,,依隻冇喎,,,仲可以由朝KEEP到晚,,,可以一試

子爵府

原帖由 lingha 於 09-2-21 01:00 發表

係la....用住先~
我喺yahoo見到有MAC & BOBBI BROWN ge遮瑕都好似好正~

我就係睇雜誌見介紹BOBBI BROWN果隻遮黑眼圈好OK,我遲D都想試下,不過眼部遮瑕真係要好補濕先得,,,唔係一定好多紋

子爵府

原帖由 crystal618 於 09-2-21 01:14 發表
你地聽日會大約幾點入到去呀????

我諗我大約4點到先到

子爵府

MAGGIE & MAGGIE老公
今日真係打攪晒,,,一次過見到大家又可以一齊吹下水,真係好HAPPY,下次見你地要等我生完先喇,,,

子爵府

原帖由 lingha 於 09-2-22 10:00 發表

haha....sa公arm arm同我講咗,佢話李生成日閙住浩朗,笑c~~^^

係呀,我都睇到,浩朗就擰開塊面唔望李生

子爵府

我以前都買過幾個HELLOKITTY奶樽,不過都係冇用過,送左D俾人,,而家仲似仲有D剩,,,
雙嵐而家用緊闊果隻NUK,細B我買左CHUCHU俾佢用,,,

子爵府

原帖由 callyclaire 於 09-2-23 19:50 發表

其實我都想用chu chu呀, 不過我仔唔用都冇計啦... 茵茵又係要用另一隻扁咀o既, 好鬼煩...所以我買樽都要換過晒d咀俾佢地~~ 我聽人講闊咀nuk唔係好好用喎...你覺得呢?! ...

我覺得冇咩分別,,,,加上都係雙嵐大左先轉闊咀依隻之MA,,甘大個用咩野都冇所謂

子爵府

今晚煲左白果腐竹蛋糖水,而家食緊,,好好味,,不過好熱,,好想開廳個冷氣

子爵府

原帖由 cokikaki 於 09-2-23 22:49 發表

只係20蚊個?抵好多喎,99蚊果隻無8折架,最多2號去買有95折咋,同埋係有個透明背浪裝住架囉!!
我諗住買黎俾昊哲用咋,最想買係新幹線果隻,但無囉,得9安,太少喇,有時昊哲9安都唔夠飽!!=.="

原來熱食都得架,我又無諗過呀 ...

我想買新幹線果隻奶粉格呀。。。

子爵府

原帖由 cokikaki 於 09-2-23 22:50 發表

煲滾左黎飲,一定熱呀,我會雪左先飲..hehe~~
妳有無開過冷氣呀?我暫時未開過!!

有呀,,,前排熱果個星期我晚晚都要開冷氣訓先得,今晚我都要開喇,,,但平時0係廳我開晒d窗都好大風,,,今晚特別熱

子爵府

原帖由 jenniferbb 於 09-2-24 02:48 發表

你就好la,我個女唔係嫁,我有次買nuk微波爐盒入面包送3個肥nuk奶樽,可以放入微波爐個隻盒,我就比我女用...我女唔肯激壞人~~係都要用番pigeon或chu chu . ...

我仔囡都大喇ma,,加上佢地本身都係用開nuk,不過唔係肥果隻樽,,,入口果part 0既奶咀都係甘上下之ma,,係下半part唔啜入咀果忽先唔同之ma

子爵府

原帖由 lingha 於 09-2-24 16:08 發表

都會ar....佢叫我呢排屋企留下都5好去....

佢地陪你咪得囉,,,如果樓下都唔落得就真係好悶,,,照EDD你仲有成個月先生得,,,不過唔夠我果時第2胎個醫生誇,,,佢叫我早1個月入去醫院住住先等生,好彩我唔入咋,,,卓嵐仲要遲成星期先出世,,真係悶到我發顛都似
我而家又唔係成日宮縮,,,不過都覺得BB頭落低左喇,你真係唔好行斜路同樓梯,行一陣好休息下喇,,,小心D呀,,如果出街真係搵埋6299佢地,,,

子爵府

岐,
早知你果日同我講埋,我幫你拎埋支香水啦,,我俾你方便D MA

子爵府

原帖由 lingha 於 09-2-24 16:46 發表

but我留下冇商場ga....得街市&食店,真係5落好過了 我e家行得好慢ar....因一急就勁辛苦,即刻想返home瞓喺度,我頭先又急,攤咗係sofa 1hrs,點知zzz著埋 我home d食物6299都同我買定咗係度,食哂就叫sa ...

我係咪翠林果頭呀?甘真係咩野都冇,不過去新都城都唔算好遠,,應該唔怕0卦,,但一定有人陪先去囉,,如果而家我老公陪我,我邊度都去GA,,最多即刻衝去醫院好快姐,,,,上胎我生之前都周圍去,,,
你如果子宮收縮最好就係訓低,,,同埋個人要放鬆,唔好甘緊張
我之前果胎第36WEEKS會去醫院見一見醫生,醫生見我第1胎生得甘快,佢驚我入唔切醫院生MA,所以叫我不如早D入黎住住等生,,我問佢幾時,,佢話不如第2日入黎啦,,我話仲有成個月,,唔入喇,,,

子爵府

原帖由 lingha 於 09-2-24 16:57 發表

哦...原來如此!!
係ar,翠林是百無ga~
如果去新都城多數會叫埋佢地,有乜事都可即入院....我e家可能到sunday先再出去新都城,等sa公同人影完相返黎先去,呢4日留喺home休息~ ...

我而家真係好悶,日日就0係屋企冇野做,,,係雙嵐返黎我冇甘悶,老公個個星期返夜,我仲悶,,所以得閒叫我媽咪黎食飯,,多D人陪下我,,尋晚我媽咪都0係我度訓,,,依個星期日我老公都返工,我都冇街去喇,,都係日日0係屋企係甘訓

子爵府

MAGGIE,
放心,,我生完應該都好精神GA咋,,果陣我都係甘打電話傾電話,,,所以我應該可以打俾你地TIM,,HEHE,我諗住拎埋電腦入去,,,唔駛甘悶

子爵府

原帖由 mlkk 於 09-2-25 00:24 發表

HAHA~~咁又係,我都覺你會好精神個D,到時一定要話我地知呀 政府俾唔俾帶電腦?係咪唔理架?

我都唔知呀,,不過我有部細細部0既,,,應該都唔怕,,冇甘揚0卦

子爵府

原帖由 crystal618 於 09-2-25 03:27 發表

應該用得呀~~
係唔叉得電者,而且我諗d姑娘會叫你休息多D囉~~
我個時生完梓軒好無聊,一係講電話,一係睇雜誌,個姑娘見到我咁得閒,佢就叫我不如自己湊返個仔啦~~~ ...

我上次都係甘傾電話,,,我關埋個簾傾囉,,,人地咪睇唔到囉

首頁
12345...8

尾頁

跳至