懷孕前後

跳至

首頁
12345...14

尾頁

侯爵府

原帖由 mlkk 於 09-2-19 發表
coki:
你個日要同晴晴去學校旅行?

maggie:
係呀,果陣我地未約架,咁之後約左,諗住唔去,但唔退錢囉,依家咪迫住去囉,早上就去大埔果邊,下午就出沙田市中心(自由活動),成4點先開車返黎呀,又要再預d人遲,唉...所以咪話6點前先黎到囉!!
妳果到搭邊架輕鐵呀?近唔近輕鐵站架?我會到天水圍西鐵站轉!!

cally:
琴晚老公叫我等佢上網整d野先,之後我就唔記得左訂奶粉,頭先訂啦,點知驗證果到好煩,我老公又唔記得信用額係有幾多...依家只好再等今晚喇!!

侯爵府

原帖由 mlkk 於 09-2-20 09:49 發表
COKI:

ICIC~~因為我以為開頭黎你HOME,所以以為你OK呀!我個度係銀座站落,過馬路就係個座,西鐵站轉705/751都OK~~

705/751,邊架較快呀?
係呀,果陣都唔知唔退得錢!! 初頭係約7號架,點知吞吞下就到左學校旅行果日喇mouth:

侯爵府

原帖由 callyclaire 於 09-2-20 14:53 發表

coki,

你做咩唔坐輕鐵1程過呀?!

輕鐵好多站咁,我點都要去到兆康轉,搭西鐵都係搭一個站,之後再轉返輕鐵,我情願行黎行去,感覺時間快d!!

侯爵府

原帖由 jenniferbb 於 09-2-22 04:09 發表
maggie:

多謝你今日招呼我和藍藍,今日藍藍見到咁多哥哥姐姐弟弟妹妹真係好開心~

COKI:
你整去MAGGIE屋企之甜品,好好味^^THX

jenniferbb:
覺得好食就好喇,不過係整失敗左,桂花果層起唔到,攪到甩得勁樣衰 我唔小心加多左水!!

maggie:
琴日真係玩得好開心呀,晴晴直情玩到唔願走咁
真係辛苦哂妳地執屋呀!!一大班小朋友既破壞力真係爆哂燈!!

sa:
我頭自食前果日半夜整既美國芝士蛋糕,真係超好味,唔怪之得sa公要偷食多幾件啦!! 我自己都忍唔住,反而整既焗版藍莓芝士cake,失左手,唔係好夠甜,帶唔出藍莓味,好在有自制既藍莓醬撈埋落去食搭救!!

米奇:
我買左紅袋果隻健力士,為返$1.6/塊,好用就用住先lu,pampers成$2/塊,貴得制,希望依家昊哲用健力士唔會漏啦!!大碼真係魔術貼呀!!

哈哈...皓朗真係好驚黎生架,估唔到李生佢都咁驚,都好,其中一個唔出席時,都仲有一個幫妳治到佢,皓朗咁like自己跑左去,妳一個睇2個,真係好難!!
不過晴晴有時都係唔聽我講,好在出到去,佢都聽其他人講,我先好d,唔係我都唔可以一拖2出街!!

侯爵府

原帖由 米奇BB 於 09-2-23 13:46 發表
cally,
我平時日日都出天耀接放學,你睇下會唔會出嚟,如係既就拎2條比你試下~~

coki,
我買健力氏褲仔仲抵,圍返都係$1.3/1條炸~
你尋日call我??我聽唔倒,,之後電話又無電,係既你再call多次我啦~~ ...

琴日搵妳,都係想問d片片,依家無野喇!!
褲仔好用d咩?
今日去百佳同萬寧睇,都無妳地講得咁平既?

sa:
咁妳真係要坐多d呀,好戥妳緊張呀!!
個cake口感硬左d,唔軟,可能我焗得過左火,下次再試過!!

侯爵府

原帖由 lingha 於 09-2-23 17:58 發表

kitty都幾好用....但個蓋就5 arm"吸"nuk了~

妳講既kitty奶樽,係咪沖到10安果隻呀?
我都想買,係吉仔見一set 3個,其中一個好似係細奶樽,$99呀,抵唔抵呀?

侯爵府

原帖由 lingha 於 09-2-23 22:37 發表

有隻係沖10oz,但芷雅只飲8oz,所以冇buy過10oz ar~
我記得kitty呢隻(5係10oz size),jusco bb展最平時係sell $20/個咋,好抵.....e家千色店冇折,就$30幾law~
你$99仲有冇折,如有8折,都抵ar~~ ...

只係20蚊個?抵好多喎,99蚊果隻無8折架,最多2號去買有95折咋,同埋係有個透明背浪裝住架囉!!
我諗住買黎俾昊哲用咋,最想買係新幹線果隻,但無囉,得9安,太少喇,有時昊哲9安都唔夠飽!!=.="

原來熱食都得架,我又無諗過呀,下次又試下先,熱食一定仲勁芝士味囉!!

哈哈..sa公好攪笑!!

侯爵府

原帖由 phoebe^^ 於 09-2-23 22:42 發表
今晚煲左白果腐竹蛋糖水,而家食緊,,好好味,,不過好熱,,好想開廳個冷氣

煲滾左黎飲,一定熱呀,我會雪左先飲..hehe~~
妳有無開過冷氣呀?我暫時未開過!!

侯爵府

原帖由 gogoblue 於 09-2-24 12:50 發表
sa,

sorry, 個日黎唔到.我支香水仲係到ma?

hebe 唔知做乜,呢個week 成日嗌肚痛,又嘔,睇咗醫生...醫生話佢胃氣漲(都唔知係唔係...).

好耐無見妳喇,我都係打俾PHOEBE先知HEBE病左,
試下煲開奶茶俾佢飲下,佢仲有無飲奶架?

侯爵府

原帖由 jenniferbb 於 09-2-24 02:48 發表

你就好la,我個女唔係嫁,我有次買nuk微波爐盒入面包送3個肥nuk奶樽,可以放入微波爐個隻盒,我就比我女用...我女唔肯激壞人~~係都要用番pigeon或chu chu . ...

我女以前反而用邊隻奶樽都得,係奶咀唔同nuk!!

侯爵府

原帖由 gogoblue 於 09-2-24 14:04 發表
sa, coki,

佢仲有飲奶,唔知佢咩事,又好鬼精靈,但就成日話肚痛, 可能係d胃氣頂住...
點樣去肚風呀?? 我無銀器, "look"唔到雞旦呀...

sa, 你keep住先啦...下次見面先攞比我..tks!!! ...

hebe帶住果條鍊係銀黎架!!

侯爵府

原帖由 lingha 於 09-2-24 14:09 發表
我今日去咗照u/s,e生話我一肚實+嗰d急ge feel係子宮收縮嚟ga....佢摸完肚就話bb頭仔落哂盤腔位,仲話bb個頭落得好快,因為已經好低好低,所以一定唔會月底先生,大約37-38weeks呢段time la,仲講到明會生得好快,叫我有見 ...

嘩...聽完妳咁講,真係好緊張呀,如生得,sa公可唔可以即請假走人,陪妳生架?

侯爵府

有FD SEND左一封FACEBOOK既MAIL俾我,妳地有無收到過?
內容:

有用facebook既mami請注意!

永 久 存 底
Facebook 資 料 刪 不 了 社交 網 站 是 網 民 潮 玩 意 , 但 有 誰 知 道 , 一 旦 做 了 Facebook 用 戶 , 就 算 你 取 消 戶 口 ,你 曾 上 載 的 照 片 和 個 人 資 料 , 都 永 遠 存 底 。 原 來 一 切 都 是 網 站 為 錢 作 怪 , 悄 悄 在 本月 4 日 , 修 改 了 用 戶 服 務 條 款 , 用 戶 凡 上 傳 到 Facebook 的 資 料 , 都 屬 Facebook 永久 擁 有 。 換 句 話 說 , 用 戶 所 上 載 的 照 片 或 資 料 , Facebook 都 可 隨 時 隨 地 用 來 推 銷, 或 將 你 的 子 女 可 愛 照 片 發 給 第 三 者 作 廣 告 賺 錢 。
美 國 霍 士 新 聞 頻 道

侯爵府

原帖由 jenniferbb 於 09-2-24 15:20 發表

吓...咁都得~

係囉,攪到依家都唔知仲放唔放上去好,
又唔知係咪真!!

侯爵府

原帖由 jenniferbb 於 09-2-24 15:35 發表

係人地send比你,轉寄個隻?

唔係喎,佢唔係用轉寄!!

侯爵府

當你張貼用戶內容於本網站時,你即授權及引領我們為該等內容製作複印本,以便我們有需要操作本網站內的用戶內容之張貼及儲存工序。當你張貼用戶內容於本網站內任何部份時,即代表你已經自動授予、並表示了及批准了其權利予本公司一個不可撤回、永久性、並不再屬於個人擁用、可以轉讓、及已經全數付出任何版權費用的環球許可(及再發行附屬許可之權利)去作任意使用、複製、公開演奏、公開展示、重新組織、翻譯、引用(全部或部份內容)及分發這些用戶內容,以便作任何用途,包括商業性、廣告或其他任何用途,或用於與本網站有聯繫的網站之上,或作以便準備作任何衍生作品,或併入於任何其他作品之中的推廣用途,並准予及授權發行該用戶內容的附屬許可。你可以於任何時候移除在本網站內屬於你的用戶內容。如你選擇移除你的用戶內容,你授權的許可將會自動失效但你已明白本公司或許已經保留了該用戶內容的複製本。Facebook並不維護任何你的用戶內容之擁有權,反之基於你根據這些條款授予我們這些權利,你保留了所以你的用戶內容的擁有權及一切智識產權或任何與該等用戶內容有聯繫之權益。

侯爵府

原帖由 lingha 於 09-2-24 16:12 發表

咁即係5好post d相上去ar??

我都唔敢肯定呀,諗住晏d睇埋yahoo 果d條款,睇下係咪一樣先,一樣既就唔駛驚啦,我地都做唔到d咩.係咪先?!

侯爵府

原帖由 lingha 於 09-2-26 11:00 發表
今日早起身落留下食早餐,真係辛苦到"dum"一聲.....行幾步就宮縮+急feel....早知5落好過,去到百佳菜檔,個亞姐話:冇見你成個星期,個肚低咗咁多ge....你好快生得la wor,咁低肯定生得好快!!搞到我越來越緊張,我覺得落一 ...

SA:
盡可能妳都唔好落樓喇,想落街行下,等SA公放工先啦,
我都覺妳會生得好快,記得果陣妳生芷雅,都生得好快,依家第3胎TIM!!

我拕昊哲時,都無咩點腫,冬天時凍都腫就有試過!!

P:
妳真係腫得好勁下喎,唔出街都岩!!

CALLY:
今日去過卓悅睇,和光堂係$128呀!

侯爵府

原帖由 phoebe^^ 於 09-2-26 17:54 發表

其實幾多磅都OK,,唔駛留院就OK,,,
我唔定GA,,係坐成日就會腫,,,唔坐就唔腫,,所以睇我有幾懶啦,我訓醒OR行一陣就唔腫GA喇,,,係坐0係度D血流晒落去先腫 ...

咁妳坐左咁上下時間,好起身行下喇!!

依家HIT咩頭?諗住聽日就去CUT HAIR同染髮!! 唔知染咩色好,日日見到D白頭髮,就想拔左它!!

侯爵府

原帖由 lingha 於 09-2-26 17:20 發表

我今朝已經同sa公一齊ar....今日細佬&佢gf入嚟,所以夜晚會一齊去新都城dinner,但好在來回佢都載埋我~
我e家一feel到有嘢漏出嚟,都即刻去toilet望吓....
我仲有10日就足月ga la!! ...

希望小B足埋LEE十日先出黎啦!!

首頁
12345...14

尾頁

跳至