自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

想問下各位, 去飲o個張禮券係幾時比個主人家呢?

侯爵府

邊個請我去飲, 我就比邊個...

e.g.
如果新娘請我飲... 我會直接比新娘
如果新99請我飲... 我會直接比新99
如果新娘媽媽請我飲... 我會直接比新娘媽媽

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

一入去~來賓簽名時就放低(入場費呀)!
如果係聯婚就小心唔好比錯男/女家!
原帖由 cylmama 於 09-2-20 13:35 發表
想問下各位, 去飲o個張禮券係幾時比個主人家呢?

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

睇錯標題, 以前你講關禮傑.

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 RonicaKwok 於 09-2-20 01:38 PM 發表
邊個請我去飲, 我就比邊個...

e.g.
如果新娘請我飲... 我會直接比新娘
如果新99請我飲... 我會直接比新99
如果新娘媽媽請我飲... 我會直接比新娘媽媽

me too....

侯爵府

你唔驚門口d人.....

原帖由 wong2323 於 09-2-20 13:39 發表
一入去~來賓簽名時就放低(入場費呀)!
如果係聯婚就小心唔好比錯男/女家!

別墅

回覆 # 的文章

咁幾時比呢? 去飲之前OR去飲o個日呢, 因為去飲o個晚佢地通常都好忙咁影相or招呼朋友!

同埋禮券上面要唔要寫名?

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

梗係睇清楚先啦!
通常唔係好親的親友請,我都唔會去!!!!
原帖由 RonicaKwok 於 09-2-20 13:42 發表
你唔驚門口d人.....

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

侯爵府

去飲果日比~

佢忙極都會記得收 "入場費" 既

你唔係過來人咩?!

利是封面 or 禮券信封面....... 我會寫:-

To: Mr & Mrs. X

新婚快樂

Fm:

如果係請我2公婆咪... "Ronica & XX"
如果係請我一家咪... "XX's Family "
如果係請我一個咪 ... "Ronica"

梗係寫啦... 一陣人地收左又唔記得.. 起碼有個名搵下係咩水比既錢麻

咁囉

原帖由 cylmama 於 09-2-20 13:49 發表
咁幾時比呢? 去飲之前OR去飲o個日呢, 因為去飲o個晚佢地通常都好忙咁影相or招呼朋友!

同埋禮券上面要唔要寫名?

別墅

回覆 # 的文章

因為有人提出呢個問題, 所以想知大部份人係點做!

同埋, 因為我都好耐無結婚籮:

另我係想問, 禮券上面印有銀碼o個張voucher要唔要寫上主人家個名?

侯爵府

原帖由 kc_01k 於 09-2-20 13:40 發表
睇錯標題, 以前你講關禮傑.

me too!!!!

侯爵府

唔洗~ 我唔寫~

原帖由 cylmama 於 09-2-20 16:27 發表
因為有人提出呢個問題, 所以想知大部份人係點做!

同埋, 因為我都好耐無結婚籮:

另我係想問, 禮券上面印有銀碼o個張voucher要唔要寫上主人家個名? ...

別墅

回覆 # 的文章

首頁

尾頁

跳至