跳至

首頁

尾頁

大宅

我個b係一醒就大喊果隻,而家食5.5-6安,4個鐘一餐,夜晚想較夜少少比佢食都好難,遲少少餵佢都喊到拆天咁,夜晚好準時,3個多至4個鐘就會醒,就勁喊,想唔餵佢都唔得,我大b果時2個多月就自自然然一覺瞓到朝早5,6點,唔洗刻意介夜奶,而家個細b咁,應該點做呢?

大宅

有無試過比水佢飲?? 我個B都勁大食咖,我初初都好怕好難戒,但1個禮拜多d就戒左喇,總之,佢半夜叫我就比水佢飲囉~頭一兩晚都仲可能要比奶的,只係盡量比水佢飲拖囉,頭一兩日可能會係隔5個幾鐘咁喇,跟著就會越拖越長囉,就咁就戒左喇!!

男爵府

想問佢飲幾多水就瞓啦?因為醫生話唔好比太多水bb飲..
攪到我唔敢比太多..

原帖由 momo814 於 09-2-20 23:15 發表
有無試過比水佢飲?? 我個B都勁大食咖,我初初都好怕好難戒,但1個禮拜多d就戒左喇,總之,佢半夜叫我就比水佢飲囉~頭一兩晚都仲可能要比奶的,只係盡量比水佢飲拖囉,頭一兩日可能會係隔5個幾鐘咁喇,跟著就會越拖越長囉,就 ...

大宅

我個b直頭唔肯飲水,比水佢飲會玩玩吓,唔肯真係飲,如果係佢肚餓果時比水佢飲,直頭會喊得好勁,咁點算?

大宅

好慶幸, 阿女係6-8週就自己半夜無起身飲奶, 咁就戒左
但有朋友話唔好咁快戒, 叫我要摷醒佢餵奶, 等佢食多d奶

男爵府

我個女5周大已經戒左夜奶, 11點幾飲完可以6點幾至7點幾先再飲.....

洋房

My girl still needs to drink at the midnight.... around 4 o clock. My auntie said it's better to let her drink b4 6 mons, not that easy to get thin. just it's a bit tired for me ..wake up at 4 then sleep again atround 4:30 then wake up again at 7
Love the world, be joyful... Miracle will happen

首頁

尾頁

跳至