想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

有無人試過做ivf,噴左鼻..打左7日排卵針,都係得一粒卵泡架? 而家好 灰呀....醫生話可能一粒就成功..但亦有可能到時抽左個卵泡出嚟...可能裏面根本無卵子.....點解會咁架.......成個人好似跌左落谷底呀...好難面對自己老公......只係想為佢生一個bb 都咁難..........

子爵府

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

唔好唔開心, 幾多粒卵你控制唔到, 所以無法子! 都會有病人試過得一個卵雖然抽到蛋但都授唔到精!

ivf全個過程好多變數架, 如果今次效果真係唔好, 你可以試吓睇中醫, 真係有幫助! 凡事都有機會改變, 唔好咁灰心啦
以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D

子爵府

好媽媽勳章

Hi 溱蕎

其實我第一次抽蛋時都有呢個情況, 22粒卵胞全部都係"空"既, 當時我已經打咗2星期針,
心情完全接受唔到, 但喊完亦都要從新黎過, 半年後....我再接受抽蛋, 雖然受精卵子得兩粒, 但已經比第一次成功, 而且我仲係放一粒雪胎而成功Bingo咗。
所以; 你要加油呀.....喊完失落完就再企起身,一定會成功架。
2009年6月3日這天....我失去肚裡的愛女。

マリン媽媽永遠愛妳!!

洋房

咁我都想再問多啲....你係私家定政府度做呀? 個日我見咁 嘅 情況..都有問下醫生啦..如果呢次唔 成功咁點,佢話都未必有得再排架,如果今次反應太差,可能就係得呢一次機會,唔知係咪因為之前朱古力瘤做過兩次手術,影嚮得咁大....anyway 都好多謝你同我分享呀....

原帖由 bibifa1225 於 09-2-20 19:06 發表
Hi 溱蕎

其實我第一次抽蛋時都有呢個情況, 22粒卵胞全部都係"空"既, 當時我已經打咗2星期針,
心情完全接受唔到, 但喊完亦都要從新黎過, 半年後....我再接受抽蛋, 雖然受精卵子得兩粒, 但已經比第一次成功, 而且我 ...

大宅

原帖由 溱蕎 於 09-2-20 16:35 發表
有無人試過做ivf,噴左鼻..打左7日排卵針,都係得一粒卵泡架? 而家好 灰呀....醫生話可能一粒就成功..但亦有可能到時抽左個卵泡出嚟...可能裏面根本無卵子.....點解會咁架.......成個人好似跌左落谷底呀...好難面對自 ...

溱蕎,

我就係一粒都中左,生左個仔,而家兩個月大.
多卵泡其实冇乜用.只耍一個好既己經夠.
所以你千其唔好灰心.

複式洋房

你睇哩度Dsis 幾鼓勵。總之,兩公婆的感情最重要,唔好為生仔而互相埋怨。

洋房

咁我老公都好好...仲話如果無..咪二人世界囉...仲話同我去多次歐洲tim....佢咁好,我反而唔開心囉! 佢咁like 小朋友....想為佢生一個都做唔到...唉.....不過都好 小朋友....想為佢生一個都做唔到...唉.....不過都好多謝你地呀.....26號抽蛋...到時再話你地知..做唔 做得成啦.....多謝哂

原帖由 tintinfun 於 09-2-23 10:04 發表
你睇哩度Dsis 幾鼓勵。總之,兩公婆的感情最重要,唔好為生仔而互相埋怨。

首頁

尾頁

跳至