自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

已解決
Thank you jm

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主

點解你啊哥會用人地張回鄉証?
佢自己本身果張呢?

子爵府

回覆樓主

我估你哥哥自己做左D乜心中有數,只不過冇同你哋講,耐心等佢自己解畫,到時先睇吓可以點幫

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

無啦啦點會用人地張証?咁人地張証又點來?要上訴你都要先了解事件,犯左法唔比入境又有咩問題?打爛飯碗唔係人地問題,問題係你哥哥先做錯什麼?

子爵府

回覆樓主:

明顯你哥在大陸有底比公安通緝先用第2個人回鄉證返大陸博人捉唔到佢, 依家被捉所以被蜆返, 刑期就5年內不准踏足內地, 不如問下你哥在大陸做左啲咩? 例如逃稅或其他

已刪除用户

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

子爵府

回覆樓主:

試下搵工聯會啦。

伯爵府

回覆樓主:

邊有得搞呀,你阿哥用人張証,唔拉佢坐監已經執到啦一係叫你嫂落來香港住,間中上返去續個証算啦。。。

子爵府

makysl 發表於 17-11-1 20:37
萬能的jm們

事緣我哥係深圳灣口岸被扣留,後來轉左去拘留所,而家又話要等幾日後遣返返香港。
聽你講反正你哥都會返香港, 你又唔識, 返到黎咪等佢處理返自己的問題, 有需要咪睇下佢有咩幫到手囉

你哥犯左事, 又係生意人, 我諗佢應該一清二楚, 唔相信係無知犯錯, 會知道自己衰咩....可能唔想俾你地知姐.....

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

問下工聯會……或熟悉大陸法律既議員……
大陸都好似有香港入境辦事處架!

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主

可以遣返回港算執返身彩

大陸係人治多過法治,判你監禁五年都得。

子爵府

回覆樓主

我覺得你幫唔到哥哥好多,因為你哥哥係上面做生意可能好多野你地都唔清楚,相信你哥哥回復自由時可以自己解決到問題。

男爵府

其實你嫂就算唔打算申請過來香港,都可以同小朋友申請探親簽證過來探親,當然係唔可以工作同取得任何福利。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

直言一句, 有得遣返香港咪好, 陣間係上面被拘留, 失去聯絡你地咪仲擔心!!! 有咩返到黎先算!

子爵府

野原美冴 發表於 17-11-1 21:17
可以遣返回港算執返身彩

大陸係人治多過法治,判你監禁五年都得。

咁都要自己唔好犯法先。

別墅

遣返返香港應該系返到黎就冇事.. 但我諗都系同你哥哥了解返佢點解要甘做, 再搵律師問一問意見啦

子爵府

牛年勳章

回覆樓主

我估你哥做生意方面觸犯到內地法律所以用他人證件,其實使用假/他人證件都犯法,叫你哥搵法律人士問消楚

珍珠宮

開心吸收勳章

萬能的jm們

事緣我哥係深圳灣口岸被扣留,後來轉左去拘留所,而家又話要等幾日後遣返返香港。

返得來香港就最安全, 吾好諗大6個飯住。。。

你哥哥自己心知肚明,但無論如何, 比佢回港就係行緊運。。上面吾係禁簡單。

至於家庭方面, 阿哥到港, 有機會詳談。

我有個舊同事, 10幾年前係上面關口比人拉左, 係上面坐。。。無了期。。。佢自己做過咩事佢自己知。
違規內容

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

萬能的jm們

遣返香港,如果在香港冇案,做返正常入境就可以返屋企(香港境內)。

象牙宮

而家你都係聽個唔識人講件事,內情係點都唔唔清唔楚,應該做唔到野。

首頁

尾頁

跳至