網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

saiwanho 發表於 18-3-10 02:14
楼主嘗試一下一間叫天色的旗艦店,我自己用hp61,質素可以接受,包装做工都比較好。我用過连喷墨盒,當時 ...

我係第度淘左一次,完全用唔到,d墨水仲流曬出來無乜信心再淘

侯爵府

環保接龍勳章

買過CANON既墨盒,
墨色有點化. 唔夠實色.
平唔夠一半,
都係買返原廠算.

公爵府

saiwanho 發表於 18-3-10 02:14
楼主嘗試一下一間叫天色的旗艦店,我自己用hp61,質素可以接受,包装做工都比較好。我用過连喷墨盒,當時 ...
我都係 61墨盒 , 你係咪 1050 機 ?? 佢墨盒閃果陣唔比印 , 你試下 youtube 呢個方法 , 我試過有效 , 不過唔係永久方法 , 墨盒燈會印完野或下次開機會再閃 , 再閃就用果個方法禁多次 ~

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yanyan0906 發表於 18-3-10 09:37
我係第度淘左一次,完全用唔到,d墨水仲流曬出來無乜信心再淘
...

淘宝,大家都要试验下,自己都交过不少学费,个风险自己衡量啦,但我觉得这家天色在“再生墨盒”的品牌中都算对版,不过颜色当然和原装是有轻微区别的。用了几个星期,未发现漏墨,还好。

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

MiuMiuLi 發表於 18-3-10 11:41
我都係 61墨盒 , 你係咪 1050 機 ?? 佢墨盒閃果陣唔比印 , 你試下 youtube 呢個方法 , 我試過有效 , 不過唔 ...
我不是1050, 我是4630,可以传真那款港版(大陆版的机原来用803而非61)。谢谢您的分享,可惜我部机操作跟这台不一样。

以前旧型号墨盒21,22,56,57用过,也根据网上教学可以reset晶片,但61找了好久都无办法,唉。。。。连喷我也开始有戒心,因为就算好彩不漏墨/印不出(气压问题),都不知道部机什么时间发神经会认墨盒。我呢部用到打柴我会转牌子了。

结论:奸招要客人买原装墨盒,其实超级赶客。

首頁

尾頁

跳至