跳至

首頁

尾頁

別墅

請問各位媽咪,邊個幫你地煲薑醋呀?

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章

自己煲.................

別墅

我仲以為多數係奶奶煲添 因為奶奶今日同我講佢唔得閒亦都唔識煲 唉.......咁我自己試吓煲啦

原帖由 baby_jkk 於 09-2-22 22:01 發表
自己煲.................

男爵府

奶奶响外國,但係我老公話會問奶奶點煲,佢話佢煲喎!

大宅

好媽媽勳章

我和我老公煲

子爵府

上次同今次,都係老公阿婆煲,99好似都唔識煲,不過上次就有幫我返煲同加料。

大宅

我媽媽煲比我食同比女家既親戚朋友,奶奶果邊無講過佢煲唔煲

禁止訪問

複式洋房

我奶奶煲俾男家d親戚同佢自己d friends, 我見佢今日開始煲, 但係佢其實唔識煲, 都係上網搵recipe. 而我亞媽就煲俾女家d親戚同佢自己d friends, 不過佢話要等我生左先煲. 佢地各自各自己煲, 我都費事理佢地. 我老公就自己煲俾我食.

[url=http://forum.baby-kingdom.com/]
[/url]

大宅

你地就好啦, 我 99 唔識煲.
所以我會訂八珍薑醋 (有晒薑, 豬手, 旦), 自己再加料.

複式洋房

如果唔駛派俾太多人, 其實訂八珍薑醋仲好仲方便. 我朋友之前請過我食八珍薑醋, 都好好食呀!

原帖由 vivienne019 於 09-2-23 10:38 發表
所以我會訂八珍薑醋 (有晒薑, 豬手, 旦), 自己再加料.

子爵府

我mami同99都會煲呀!

大宅

我想問, 煲薑醋係咪一定要落黑糯米醋, 我99問我甜醋同黑糯米醋d味有咩唔同, 真係比佢吹到"啤"一聲......

子爵府

原帖由 bettylee2326 於 09-2-23 11:47 發表
如果唔駛派俾太多人, 其實訂八珍薑醋仲好仲方便. 我朋友之前請過我食八珍薑醋, 都好好食呀!

我頭先都同99講,不如訂八珍就算,因為我唔係食好多,阿媽又話第二胎唔洗派俾親戚。99話如果好食都好,咁我自己訂一煲,然後俾錢老公阿婆自己煲一煲俾佢D親戚朋友食。不過我就叫佢問下阿婆先,因為可能佢好想幫我煲埋~

別墅

我奶奶會幫我煲. 佢話係元朗屏生有相熟醬油舖, 次次都係幫襯呢間, 佢話好味好多呢. 另外可能媽媽都會另外煲, 佢話會派俾女家親戚食喎.....我都幾鍾意食薑醋架...希望到時唔會食到唔想食啦.:p

請問係唔係黎完惡露先可以食薑醋呢?

Born         3.185kg     5 Months  7 kg
1 Month    4.21kg       6 Months 7.87kg  
2 Months  5.24kg       12Months 9.4kg
4 Months  6.93kg       13Months 9.6kg

別墅

睇到d個post, 我係度流緊口水....

好想食薑醋..不過仲有成兩個月先生. 有排等

大宅

原帖由 vivienne019 於 09-2-23 10:38 發表

我99 又係話唔識煲, 要我媽媽煲埋比佢派親戚!!

伯爵府

係呢, 如果訂薑醋要幾時訂架? 因為原本99話找人幫手煲薑醋, 但係佢依家接受緊治療, 我驚bb早左出世佢未完個治療, 如果到時生左之後先訂會唔會太遲呢?

咁你地訂左之後係咪自己都再煲下架? 我之前都試過人地訂果d真係唔好食, 又唔甜又無味, d薑又唔靚, 所以我想話真係煲唔切就訂返來自己再加野煲....

複式洋房

我 mami 煲 .. 99 就唔知佢啦..

大宅

如果係八珍訂豬腳薑薑醋, 要早3日訂.
要過$300先可安排送貨. 送貨要加 $20.
若果唔夠 $300又想送貨, 要加 $50.

我會3月中訂, 自己係屋企加料. 咁過咗12朝就食得啦.
但我聽過有人話生完已經食得... 所以都係再問吓陪月應該幾時食...

首頁

尾頁

跳至