自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我老公日日都有來電或whatsapp,,,我地重要同一間公司,,,真想抖啖自由既空氣都難

男爵府

2018復活節勳章

ilovehunghung 發表於 17-11-12 14:03
但你會嫌多嗎?會唔耐煩嗎

有時會嫌煩,有時唔會。
煩果時我會唔好聲氣同佢講,我好多野做呀。唔好成日打黎喇。

禁止訪問

大宅

mimuib 發表於 17-11-12 11:42
我結婚10年了,老公每日最少會打一次電話俾我
當大家看似為一個簡單的舉動時,或內容可以好空泛簡短,但我 ...

我結婚來耐過你
佢唔打俾我我都會打俾佢
有重要野想快講會打電話先,其他通常都係用whatsapp

伯爵府

回覆樓主

電話而家好老實已好小打
多數都係WhatsApp

水晶宮

回覆樓主:

好少打電話,因為有whatsapp, 已經日日幾十個msg, 返到屋企又講不停

珍珠宮

環保接龍勳章

zitzai 發表於 17-11-12 11:50
我本身係一個唔痴身,拍拖都少 call 來 call 去嘅人。如果我老公咁我會覺得煩。如果爆仔中肯定佢變埋池魚添 ...

same here

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

男爵府

回覆樓主

唔會特別打,因為大家都唔鍾意講電話。反而我whatsapp佢,佢幾忙都會覆。

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

唔會,除非有嘢趕住要做,否則多數whatsapp
I 大蚊豬   

男爵府

gigi19810326 發表於 17-11-12 12:03
我老公有
每日返工嘅食飯時同收工時.一定打比我的,十年來,只要返工,從未間斷過
...

我地都係咁,早丶午丶晚

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

結婚18年,返工9個鐘,每日2個電話一個whatsapp,係無咩特別野講,只係佢知我兩母子在家沒事佢就安心。

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mimuib 發表於 17-11-12 11:42
我結婚10年了,老公每日最少會打一次電話俾我
當大家看似為一個簡單的舉動時,或內容可以好空泛簡短,但我 ...

結婚8年幾

男爵府

侯爵府

回覆樓主:

佢每日都會whatsapp我一句:老婆BB

我成日問佢係咩send錯俾我

子爵府

回覆樓主

我老公每日一放工就打俾我

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

現在只whatsapp

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我老公會架~ 反而係我好少打俾佢

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔會,ws多..........有緊要事先會來電

侯爵府

有緊要事會直接打電話,日間工作時間唔會打電話講無謂嘢,閒話等係屋企先講

男爵府

回覆樓主:

未有whatapp前,一日三電!放飯,放工,同返到屋企!(當時佢響大陸做野)
有whatapp後,佢又在港工作我做ftm,一日好多whatapp,字又有,語音又有,一星期一兩次video call,放左工見到面繼續傾計

首頁
23456...7

尾頁

跳至