自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

雖然好好睇,好搞笑,但好多人冇野食假,餐餐都食唔飽....呢個節目就拎d食物黎o徙....都唔明邊個諗出黎~

複式洋房

原帖由 youngmi 於 09-2-23 10:01 發表
雖然好好睇,好搞笑,但好多人冇野食假,餐餐都食唔飽....呢個節目就拎d食物黎o徙....都唔明邊個諗出黎~

< 獎門人 > 定係 < 不分天下 > 呀 ??

複式洋房

獎門人 !?
原帖由 IMAX 於 09-2-23 10:13 發表

< 獎門人 > 定係 < 不分天下 > 呀 ??

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

agree

別墅

題外話:
出街食飯,都多時都食唔晒d飯,早前都有傳媒探討過這個問題,確實白白浪費好多食米。
mouth:

珍珠宮

最憎嗰 D 大胃王比賽, 食咁多做咩啫? 食到死死吓, 真浪費! 幾多人冇嘢食呀.
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

大宅

我阿媽一見到理類節目就轉台..............

珍珠宮

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

其實台彎都好多li類節目ga

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

所以香港既電影同電視節目太多制"找", 局限咗好多創作原素,,,,,香港人太鍾意投訴喇
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

珍珠宮

原帖由 juicypig 於 09-2-23 12:00 發表
所以香港既電影同電視節目太多制"找", 局限咗好多創作原素,,,,,香港人太鍾意投訴喇

都唔算投訴嘅, 講吓自己睇法啫.
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

雖然我都覺得好浪費... 但獎門人,我記得佢有叫過D嘉賓唔好食落肚,要lur返出黎..我估應該隔夜or唔新鮮...若果廢物利用都唔算浪費既..

仲有, 我成日以為佢地玩cream, 原來個d係剃so膏黎.

最唔鍾意睇係落水個part(而家無咗), 用發泡膠仲唔環保啦.

首頁

尾頁

跳至