跳至

首頁

尾頁

大宅

比左lu......因印傭姐姐同時要湊讀緊K1嘅哥哥, 有時分身不暇都要比奶咀小B女頂住先....

原帖由 chili_li 於 24/2/2009 00:57 發表
有冇2月baby己經食緊奶咀?
或將會食?

大宅

so far 呢個新黎我度做左3個月的印傭姐姐都做得好好, 睇得出佢好鍚小朋友, 大仔佢湊得okay, 而家小b女佢都好鍚, 餵奶沖涼都係主力佢包辦, 觀察過佢應該放心, 咁如果大人出哂街返哂工都會心掛掛嘅, 到四月中返工再算吧...

uote]原帖由 chili_li 於 3/3/2009 23:20 發表
其實你地放5放心屋企返晒工,印傭唔理BB?
[/quote]

大宅

佢都係我個陪月度學到好多野, 佢肯學肯記, 坐月d餸菜湯水都學埋, 不過, 我已發覺佢而家煮嘅餸, 咩都加下杞子羌條去炒呢...補喎...

原帖由 chili_li 於 4/3/2009 00:48 發表
我o個件冇帶B經驗,陪月教緊 [/quote]

大宅

哥哥今年返緊K1, 印印要帶返學放學架, 而家plan緊或者到時四月返工朝早由我帶左哥哥返學先返工, 咁唔駛咁早由印印咩住b女湊哥哥返學啦, 但印印晏d都要湊放學....冇計啦, 要試下習慣下嘅, 我係幼稚園都見到好多工人係咁, 咩一個細, 帶一個大, 有d仲勁, 帶埋bb車

原帖由 BABY520 於 4/3/2009 11:31 發表
我都俾咗奶咀小b喇,我頂唔順做人肉奶咀呀~

妳大仔幾大呀﹖要唔要返學﹖我都係4月返工,我個bun姐啱啱feb續約,大女係佢湊大,佢亦好錫我個女,不過一個naughty 2+一個nb,我都好擔心呀~

...

大宅

我大仔果時好易戒噃, 好似差唔多一歲, 果次當住佢面假扮用手將佢嘅奶咀掉左出窗口, 話哎呀, 奶咀掉左lu, 冇得再食喇, 佢全程望住, 好似信唒咁, 自此次之後, 冇再扭要奶咀, 戒左lu.....

uote]原帖由 evapan 於 4/3/2009 18:30 發表

me too!大囡比左,而家半夜跌左個奶咀都喊,煩緊點同佢戒!
細仔生之前決定唔比......但早兩晚險些投降,見佢飲飽瞓覺都四圍控,好似好慘咁 .........唉!唔比好似好殘忍........唉!我都唔知堅持倒幾 ... [/quote]

首頁

尾頁

跳至