跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家傾下呀.

伯爵府

我將係會tuen mun生bb架, 我第一胎都係係tuen mun架....ok啦, 姑娘嬸嬸都唔錯, 不過我只係想快d出院, 唔想住係醫院, 因為訓唔到覺又嘈...但生bb過程真係好多醫生助產士睇住你架, 醫生都週不時走來睇下我產情去到邊, 同埋d 姑娘都好專業好熟手, 講真政府醫院一日咁多人係度生仔, 姑娘一定咩都見過好有經驗, 所以係政府醫院生仔安心d, 係生完之後會辛苦d, 因為要自己照顧bb同埋都幾嘈, 無咩事住兩晚就走得架啦....

複式洋房

你幾時預產期呀 ?
我今次第一胎,有小小驚呀.上網睇,好多人都講 TUEN MUN 唔好呀.. 所以真係有小小擔心.

子爵府

你上一胎係日抖生?我阿仔凌晨三點出世,我十一點至兩點果段時間,差唔多全程都係得自己一個o係產房,係間中有個肋產士入o黎,睇下我生得未,到臨生得先有多幾個入o黎幫手咋.....

複式洋房

原帖由 mikitten 於 09-2-24 11:48 發表
你上一胎係日抖生?我阿仔凌晨三點出世,我十一點至兩點果段時間,差唔多全程都係得自己一個o係產房,係間中有個肋產士入o黎,睇下我生得未,到臨生得先有多幾個入o黎幫手咋..... ...

係呀..我同事都係在 TUEN MUN 生, 佢又係晚上先開刀,因為佢痛咗成日,佢忍唔住先要開刀,佢話入到產房係一個人,仲要咪都唔可以帶入去,只係得個儀器陪住,衫都唔多件著,老公又唔可以入去,因為好似要開到 8 度先給陪.所以只可以一個人在產房痛加埋其他孕婦在旁邊叫聲陪囉..

子爵府

上產房時姑娘話有氣聞,點知上到去又冇,我以為要到生先會俾,咁就冇問,最後到阿仔出埋o黎,都係乜止痛都冇,所以如果今次又係冇,我一定出聲問佢。

別墅

我B預產期係15/4

我諗住屯門醫院生呀!

別墅

我B預產期係15/4

我諗住屯門醫院生呀!

複式洋房

我 B 預產期係18/4
唔知到時大家可唔可以見到呢~

複式洋房

hi, B 預產期係17/4,我係第一胎,唔知會唔會早呢?

伯爵府

可能我果次好彩啦, 我係催生, 係朝早就入左去產房, 果陣時隔離床有個係度等生, 可能咁樣我見到成日有醫生走埋來睇下我, 我人工穿水時有成三個醫生兩個姑娘係側邊, 跟住隔一個鐘有醫生或姑娘來睇我, 咁其餘時間見到d姑娘都係係產房傾計....

我開到五度左右姑娘已經叫我打電話比老公叫佢係出面stand-by, 開到唔記得左六定係七度已經叫佢入來, 我開到九度已經停藥(我打無痛針)叫我生啦.....

大宅

我預產期4月11號呀.. 唔知會唔會早呢~ 我都有D擔心呀, 因為上網有D人話屯門醫院D姑娘同嬸嬸好惡呀會鬧人咁~

我有野想問呀, 要唔要帶網褲呀? 仲有衛生巾係咪要買有扣? 我好驚帶漏野呀~

生完之後如果餵人奶, 佢地係咪會夠鐘就推BB俾我餵咖喇?

子爵府

原帖由 joey722 於 09-2-24 14:52 發表
我預產期4月11號呀.. 唔知會唔會早呢~ 我都有D擔心呀, 因為上網有D人話屯門醫院D姑娘同嬸嬸好惡呀會鬧人咁~

我有野想問呀, 要唔要帶網褲呀? 仲有衛生巾係咪要買有扣? 我好驚帶漏野呀~

生完之後如果餵人奶, 佢地係 ...

D姑娘就幾好人,嬸嬸如果你唔煩到佢地,佢地都幾好o既。我果時冇帶網褲,都係著返生之前著果D內褲。衛生巾就帶有扣,方便生完時幫你綁住(因為唔會幫你著返內褲住),同埋方便每朝醫生檢查,其他時間就用貼都可以。我上胎o係醫院就人奶+奶粉,你落得床就會俾返BB你,夜晚十一點至七點,BB就會返BB房跟姑娘。我問過其他fd,佢地話其他醫院會有房係專for人奶媽媽,咁佢地BB就連夜晚都跟住媽咪,我今次都會問下屯門醫院有冇,因為今胎想阿B全人奶。

複式洋房

我想問..咁日間時間個 b 係唔係會給返我呀 ?

子爵府

原帖由 yuuki 於 09-2-24 16:43 發表
我想問..咁日間時間個 b 係唔係會給返我呀 ?

日頭BB係跟媽咪o架,換片餵奶果D要自己攪掂。

大宅

唔該晒你呀mikitten.. 依家真係清晰好多lu~

子爵府

原帖由 joey722 於 09-2-24 19:28 發表
唔該晒你呀mikitten.. 依家真係清晰好多lu~

唔洗客氣~希望依家比三年前仲好啦!最緊要阿B出世得合時,我記得我出院果日,有人要瞓開o係走廊D床位..........

別墅

wow,你既預產期係我b-d呀,哈哈
而我bb預產期係23/4呀
原帖由 woman_day 於 09-2-24 13:44 發表
hi, B 預產期係17/4,我係第一胎,唔知會唔會早呢?

別墅

吓.......乜換片餵奶果d全部係自己搞架 ?請問生完bb後會唔會有姑娘/嬸嬸教架?我完全唔識架.....
原帖由 mikitten 於 09-2-24 17:38 發表

日頭BB係跟媽咪o架,換片餵奶果D要自己攪掂。

子爵府

原帖由 小benben媽咪 於 09-2-24 21:59 發表
吓.......乜換片餵奶果d全部係自己搞架 ?請問生完bb後會唔會有姑娘/嬸嬸教架?我完全唔識架.....

都會有姑娘同嬸嬸行o黎行去,見到你唔o岩會教你,你都可以問姑娘o架。

首頁

尾頁

跳至