論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

第三個姐姐,個個都趁我唔係到就原形出晒來? 本身對佢都好nice 但就好似合就係合。最嬲對我媽黑面,最初都唔係咁,越耐就越衰,點解無個好?

男爵府

佢哋普遍冇禮貌,教育程度高都係咁,唔會當僱主家人係家人,但會當僱主間屋係自己屋企,僱主角度係自把自為,佢哋係我行我素。

大宅

Bermarmic 發表於 17-11-20 14:43
第三個姐姐,個個都趁我唔係到就原形出晒來? 本身對佢都好nice 但就好似合就係合。最嬲對我媽黑面,最初都 ...
同感,個個都係咁 :(我一出門口睇CAM就唔同樣,我返來入門前都係黑面,一入門即笑晒,好假,好難頂....

如果唔係要有人睇住我媽,我唔會請佢地囉﹗有佢地係度簡直唔係自己屋企........:(

複式洋房

我唔敢買貴家電,自己揾錢想買d好野用都唔得,之前想買dyson 吸塵機,諗多2諗,連rainbow 嗰d咁重成萬銀都整得爛,其他更加唔使講,結果買最普通5舊水算,咁我應該感恩比機會我儲蓄囉。然後一覺唔鐘意就唔做,無人湊仔女,仲要揾食邊個明白?

pylau    發表於 17-11-21 22:04

子爵府

Bermarmic 發表於 17-11-20 14:43
第三個姐姐,個個都趁我唔係到就原形出晒來? 本身對佢都好nice 但就好似合就係合。最嬲對我媽黑面,最初都 ...

超級認同.... 我家姐姐又係咁, 我和C6係到佢笑容滿面, 如果只有我奶奶或我家人, 佢就黑面, 直頭兩個樣.
也試過我入左房, 佢對我家人大聲講野, 語氣還粗粗的...

唔通真係要做到咁假???佢的演戲功夫真的了得..

複式洋房

AWma 發表於 17-11-21 13:18
超級認同.... 我家姐姐又係咁, 我和C6係到佢笑容滿面, 如果只有我奶奶或我家人, 佢就黑面, 直頭兩個樣.
也 ...

你奶奶同家人一齊住都係咁?我知好多工人都係對日頭來幫手湊細路既公公婆婆黑面,因為佢地唔係係住,起初見我我家公主無咩野,諗住有例外,點知做耐咗就現真身。

唔通真係要接受工人大過主人婆?

複式洋房

仲有喎!唔知點解,講漏咗交帶著多件衫啫,唔只一個,個個姐姐都係咁,自己著到隻稯咁,d細路竟然著短袖衫褲(係昨天天氣喎,昨日天氣真係唔講得少㗎)

公爵府

如果我唔係屋企,我個工人對我仔語氣差。

大宅

OKC 發表於 17-11-26 18:14
如果我唔係屋企,我個工人對我仔語氣差。

我工人都係咁

男爵府

Bermarmic 發表於 17-11-21 09:22
我唔敢買貴家電,自己揾錢想買d好野用都唔得,之前想買dyson 吸塵機,諗多2諗,連rainbow 嗰d咁重成萬銀都 ...

我記得Rainbow 有10年保養,搵返個sales幫你跟跟啦

點整爛?我幾個姐姐用都無問題....touchwood

男爵府

chowyikwan 發表於 17-12-20 18:42
我工人都係咁

是印定菲

首頁

尾頁

跳至