婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

點解呢個bk, 只係講 99 呢樣衰, 個樣唔好.
d外母又好好咩??有無男人講下佢外母 d 麻煩 / 難頂事?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

m....我諗有d外母好似我媽咁
佢會錫我老公多d ka,你要食咩佢會即去買ka
因佢覺得佢對女婿好d,咁女婿會對個女好d.
所以我老公對我媽無咩ka.

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

其實之前都有人出過post話自己外母,亦有mami話自己媽媽,只係比例上少d你miss咗啫~

大宅

虎到金來勳章

you are right. 我阿媽會問c6要食咩,又叫我同c6講野時不要太大聲,不要成日去發c6俾氣. 幫洒c6.

禁止訪問

禁止訪問

侯爵府

你地D媽咪咁好既,我媽咪就唔同喇,佢只會在乎我老公對佢好唔好,而唔係對我好唔好囉,好似講開睇相,佢會話問下個相仕佢個女婿(即我老公)會唔會對佢好喎,而唔係問下個女婿對自己個女好唔好囉,,,

伯爵府

醒目開學勳章

我媽對c6好過我喎, 一聽見佢咳, 第二日攞湯比佢飲, 我99就唔會囉

大宅

原帖由 MK2006 於 09-2-25 15:14 發表
我媽對c6好過我喎, 一聽見佢咳, 第二日攞湯比佢飲, 我99就唔會囉

係喎, 我媽見到c6有兩聲咳, 我媽第二日拎花旗蔘去我屋企, 仲千叮萬囑佢記得飲, 我整親腳, 睇跌打, 隻腳包到成豬蹄咁, 99見到, 問候都無句啦

子爵府

我媽直頭有次同C6講 "佢 (我)有乜做得不對~ 話我知(我媽), 我一定會幫你話返佢~"

大宅

我諗
生女=多咗1/2個仔, 咁話晒都係人地個仔, 咁人會對人地個仔好D嘅, 咁呢1/2個仔好, 咪會同個女相親相愛囉.
生仔=多咗個新抱=少咗1/2個仔, 呢個女人(他老婆)係嚟分你個仔...
有媽咪話自己媽咪唔好, 好少男人唱外母. 男人都好少去計較, 大量D嘅,

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我ar mum成日話好囡不如好女婿,好仔不如好新抱, 所以我ar mum對佢d新抱ar, 女婿ar不知幾好, ar mum個個女婿都中意返黎女家食飯架, 佢地話好開心架, 真架,唔係呃你,

大宅

咁又真係無咩男人會話自己個外母架喎,
普遍阿媽都覺得個女婿係自己仔咁看待,
但好似無咩99會對自己個新抱當係女咁看待喎

真係吹漲~

等待驗證會員

冇錯!!我62就係咁ge人,有一次叔仔同佢老婆嘈交,好似話叔仔老婆話叔仔幾日唔返屋企,話佢有第二個女人,結果我62叫佢地唔啱就離婚啦嘈咁多咁!!相反我亞媽就成日話我成日向我老公發小姐脾氣,叫我對我老公好d喎!!!
原帖由 FM94.8 於 09-2-25 14:45 發表
好少law~
因為中國人社會, 呀媽好驚個女離婚
但99會覺得就算離婚, 佢個仔都攞佐著數

等待驗證會員

我亞媽都係咁喎,但99就問都冇問過佢有冇睇醫生呀咁!!只係問左一句,你咳呀?我老公話係呀!!就冇再問喇!!
原帖由 MK2006 於 09-2-25 15:14 發表

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我亞媽對C6好好嫁,好似佢親生咁,我成日提我先係佢親生~~

男爵府

咁梗係有唔好既外母既, 99咪其中一個例子羅, 講到我姐夫(9個老公)連鬧自己仔女都無資格喎, 佢成日話我姐夫少對住d仔女, 所以無資格話喎, 佢又唔諗下係邊個成日帶對仔女返外家住, 搞到人地想見仔女都無得見呢!

哈哈, 不過我媽咪對我老公好好架, 半個仔咁架, 次次我老公去我娘家食飯, 我媽咪一定煮晒我地鐘意食既餸架!
原帖由 julian7719 於 09-2-25 14:18 發表
點解呢個bk, 只係講 99 呢樣衰, 個樣唔好.
d外母又好好咩??有無男人講下佢外母 d 麻煩 / 難頂事?

大宅

my mom said the same thing to me....

原帖由 sumyee 於 09-2-25 14:37 發表
you are right. 我阿媽會問c6要食咩,又叫我同c6講野時不要太大聲,不要成日去發c6俾氣. 幫洒c6.

首頁

尾頁

跳至