嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

DEL

大宅

我 bb 打完無事 bor
咁你有無比藥佢食呀?
原帖由 happychu18 於 09-2-25 21:53 發表
我bb今日打左1歲針......
bb會唔會即日發燒ga?
上午9時打.....晚上9時左右就38.3度la.....
不過健康院話5-12日先發燒喎......
有無mani試過ar??唔該.......

男爵府

好媽媽勳章

有比退燒水佢ar....
夜晚都有燒...再比多一次...出左一身汗....
早上除了小小燒(37.5-38燒同唔燒之間)
其他就同平時係咁玩唔停....
食野又同平時差不多......

別墅

我女上星期二打完一歲針, 星期三晚就發燒, 又係無其他唔舒服嘅跡象, 但因為健康院話5-12日先會發燒, 我哋都帶佢去睇吓醫生, 醫生話應該我女打針時有少少傷風感冒未清, 所以打針後嘅反應會大 d 同快 d 出現wor, 開咗 d 藥俾我哋, 燒咗3-4日就開始出粒粒lu, 而家 d 粒粒退咗 7 成左右啦

不過可能個個 bb 反應唔同...

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 benny_shan 於 09-2-26 13:06 發表
我女上星期二打完一歲針, 星期三晚就發燒, 又係無其他唔舒服嘅跡象, 但因為健康院話5-12日先會發燒, 我哋都帶佢去睇吓醫生, 醫生話應該我女打針時有少少傷風感冒未清, 所以打針後嘅反應會大 d 同快 d 出現wor, 開咗 ...

原來都有bb好快有反應.....
我bb都係只有發燒無其他唔舒服.....
我都係睇定d先...再有其他唔舒服先帶佢睇e生....
而家都有燒...不過唔係高燒....比退燒佢先
(因為驚診所多細菌...而家流感好勁......
我上2次帶bb去診所打針...bb都係診所野到傷風咳..次次都咳10幾日....)

首頁

尾頁

跳至